Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέος πρόεδρος της Marfin Popular Bank ο Μ. Σαρρής με τις ευλογίες, του Ορφανίδη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου…. – Στις 8 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γενική συνέλευση….

 Νέος πρόεδρος της Marfin Popular Bank ο Μ. Σαρρής με τις ευλογίες, του Ορφανίδη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου…. – Στις 8 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γενική συνέλευση….
(upd2)Ο Μιχάλης Σαρρής διορίστηκε  νέος πρόεδρος της Marfin Popular Bank από τον Ιανουάριο του 2012 αρχές του 2012, προς αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Μυλωνά, που παραμένει στο Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Ο διορισμός του Μ Σαρρή ο οποίος εσχάτως βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας προέκυψε κατόπιν «εντολής» της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του Ορφανίδη ο οποίο θα ήθελε να κρατικοποιηθεί η Marfin ποντάροντας έτσι στην παραμονή του στην διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διοικητικές αλλαγές συνεχίζονται στην Marfin μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου από τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου στις αρχές Νοεμβρίου.
Παράλληλα το ΔΣ της Marfin αποφάσισε να υλοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 8 Φεβρουαρίου.
Η είδηση αυτή είναι και η σημαντικότερη.
Πολλά θα μπορούσαν να έχουν συμβεί έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Oι ανακοινώσεις της Marfin Popular Bank

Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της, στη σημερινή του συνεδρία, εξέλεξε ως νέα Μη Εκτελεστικά Μέλη τους κ.κ. Μιχάλη Σαρρή και Κρις Παύλου.
Μετά από πρόταση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μυλωνά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε τον κ. Μιχάλη Σαρρή ως νέο Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο από την 1η Ιανουαρίου, 2012.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει προς τον Όμιλο της Marfin Popular Bank.
Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του θα αποφασισθεί σε προσεχή συνεδρία του εντός των επόμενων ημερών.
Μετά από αίτημα του μετόχου «Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών», με βάση τον Περί Εταιρειών Νόμο και το Καταστατικό της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 8 Φεβρουαρίου, 2012 με θέματα:  (α) Παύση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και (β) Εκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο θα υποβάλει και θέματα ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.

Σημαντική ενίσχυση του Δ.Σ. της Marfin Popular Bank με νέα μέλη εγνωσμένης αξίας και διεθνούς κύρους

Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της, στη σημερινή του συνεδρία, εξέλεξε ως νέα Μη Εκτελεστικά Μέλη τους κ.κ. Μιχάλη Σαρρή και Κρις Παύλου.
Μετά από πρόταση του νυν Μη Εκτελεστικού Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μυλωνά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε τον κ. Μιχάλη Σαρρή ως νέο Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο από την 1η Ιανουαρίου, 2012.  Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει προς τον Όμιλο της Marfin Popular Bank.
Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του θα αποφασισθεί σε προσεχή συνεδρία του εντός των επόμενων ημερών.
Ο διορισμός του Πρώην Υπουργού Οικονομικών και πρώην στελέχους της Διεθνούς Τράπεζας κ. Μιχάλη Σαρρή, ως Προέδρου του Δ.Σ. της Marfin Popular Bank, με το κύρος και την αναγνώριση του στους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οικονομικούς κύκλους, καθώς και του έμπειρου τραπεζίτη Κρις Παύλου, ειδικού σε θέματα Treasury και Διαχείρισης κινδύνων, με μακρά επιτυχημένη καριέρα στις διεθνείς τράπεζες Barclays και ως Chief Treasurer στην HSBC, θα ενισχύσει σημαντικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στην αποστολή του, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια της Marfin Popular Bank.
Οι νέοι διορισμοί, μαζί με την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Χρίστο Στυλιανίδη, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της Τράπεζάς μας, που με συλλογικότητα και σταθερά βήματα θα την οδηγήσει σε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.
Υπενθυμίζουμε ότι επίσης πρόσφατα αναβαθμίστηκε η εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της Marfin Popular Bank και του μεγαλομετόχου του Ομίλου, του Dubai Fund, με τον καταξιωμένο τραπεζίτη Peter M. Baltussen, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Commercial Bank of Dubai PSC.
Το ενισχυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank, μαζί με την εκτελεστική ηγεσία της Τράπεζας, αναλαμβάνουν σε μια περίοδο γεμάτη με προκλήσεις, την υπεύθυνη αποστολή για την επίτευξη της κεφαλαιακής  ενίσχυσης της Τράπεζας και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης της τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.
Μετά από αίτημα του μετόχου «Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών», με βάση τον Περί Εταιρειών Νόμο και το Καταστατικό της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις  8 Φεβρουαρίου, 2012 με θέματα:  (α) Παύση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και (β) Εκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο θα υποβάλει προς έγκριση και θέματα ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Popular Bank, ο Πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι σημερινές αποφάσεις του Δ.Σ. της Τράπεζας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια νέα επιτυχημένη εποχή για τον ιστορικό Όμιλό μας.
Ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία τους, το κοινό όραμα και την αποφασιστικότητα, μέσα σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, με στόχο να οδηγήσουμε τη Marfin Popular Bank σε μια νέα πορεία ανόδου.».


Μιχάλης Σαρρής - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Μιχάλης Σαρρής γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 14/04/1946.  Απέκτησε το πτυχίο BSc στα Οικονομικά από το London School of Economics και συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε διδακτορικό στα οικονομικά.  Το 1972 προσλήφθηκε στο Τμήμα Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.  Στις αρχές του 1974 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου για να εργαστεί στον προγραμματισμό και ανάλυση έργων.  
Από το 1975, ο Μιχάλης Σαρρής εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα.  Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, η εργασία του κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική και Ανατολική Ασία.  Τα καθήκοντά του περιλάμβαναν την επίβλεψη του γενικού σχεδιασμού, τη στρατηγική της Τράπεζας για κάθε χώρα, την παροχή συμβουλών σε θέματα πολιτικής για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την επεξεργασία προγραμμάτων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη οικονομικού διαλόγου μεταξύ της Τράπεζας και των εθνικών αρχών των χωρών που ζητούσαν τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.  
Στο τέλος του 2004, αφυπηρέτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως Διευθυντής Τμήματος.  Το Σεπτέμβριο του 2005, διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου υπηρέτησε μέχρι το Μάρτιο του 2008.  Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, η Κύπρος προετοίμασε και εισήγαγε με επιτυχία το Ευρώ ως εθνικό της νόμισμα.

Κρις Παύλου - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1945.  
Προσλήφθηκε στην Τράπεζα Barclays, στο Λονδίνο, το 1966 και ανελίχθηκε μέχρι τη θέση του Αναπληρωτή Πρώτου Διευθυντή.  Εργάστηκε για πέντε χρόνια στη Νέα Υόρκη ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος στη Διεύθυνση Ξένου Συναλλάγματος και Χρηματαγορών στη Βόρεια Αμερική.  Την εποχή εκείνη, το Treasury της Barclays αναγνωριζόταν ως ηγετική υπηρεσία στον κόσμο.
Το Φεβρουάριο του 1987 προσλήφθηκε στην HongKong and Shanghai Banking Corporation  Ltd (HSBC) και ως Πρώτος Διευθυντής  της Υπηρεσίας Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων (Treasury), υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητές της.  Μέσα σε πέντε χρόνια, ο κύκλος εργασιών του Treasury ανέβασε την Τράπεζα σε ηγετική θέση και τα κέρδη δεκαπλασιάστηκαν.
Τον Αύγουστο του 1992 διορίστηκε Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων (Treasury) της HSBC με ευθύνη για όλα τα κέντρα της Υπηρεσίας στην Ασία και της Τράπεζας Hang Seng.  Επισκεπτόταν συχνά τις 20 Υπηρεσίες Treasury της Τράπεζας στην Ασία.  Το 1995 η HSBC αναγνωρίστηκε ως η ηγετική Τράπεζα στις εργασίες Treasury, με εξαίρεση την Ιαπωνία.
Το 1995 τοποθετήθηκε στο Τόκιο ως Υπεύθυνος του Treasury της HSBC–Midland για να αναπτύξει τις εργασίες της Τράπεζας που υπολειτουργούσαν.   Μέσα σε τρία χρόνια, ο στόχος αυτός επετεύχθη και το Μάιο του 1998 ο Κρις Παύλου συνταξιοδοτήθηκε.
Με τη συνταξιοδότησή του, προσελήφθη στη Λαϊκή Τράπεζα (η HSBC κατείχε το 23% της Λαϊκής) ως Σύμβουλος και κατόπιν ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.  Απεχώρησε το τέλος του 2004.
Το 2006, προσλήφθηκε στην TFI, μια χρηματοοικονομική εταιρεία με έδρα την Κύπρο, και ύστερα από επιτυχή υπηρεσία, απεχώρησε τον Οκτώβριο του 2009.  Παρέμεινε μη-Εκτελεστικός Πρόεδρος μέχρι το Μάιο του 2011.  
Είναι μη εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της TEMENOS, Εταιρείας ανάπτυξης τραπεζικών λογισμικών συστημάτων που εδρεύει στη Γενεύη και της PROSAFE, που κατέχει ηγετική θέση ως ιδιοκτήτης και λειτουργός semi-submersible accommodation και service rigs.  Επίσης, είχε διοριστεί ως μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου).
Είναι επώνυμο μέλος του ACL, μέλος του Guild of International Bankers και Freeman του City of London.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης