Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Millennium Bank ο Rui Coimbra

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Millennium Bank ο Rui Coimbra
Ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής της τράπεζας, Rui Coimbra, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη Millennium Bank, με άμεση ισχύ.
Ο κ. Coimbra είναι γενικός διευθυντής και γενικός διευθυντής Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης (CFO) της Millennium bank από το 2006. Είναι οικονομολόγος, με διδακτορικό στη Μακροοικονομία και κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στον Όμιλο Millennium από το 2002, ενώ έχει διατελέσει Υφυπουργός Οικονομικών στη Πορτογαλία την περίοδο 2001-2002 και οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας την περίοδο 2000-2001.
Η διοικητική αυτή αλλαγή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της εναρμόνισης της Millennium bank στην Ελλάδα με το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης του Ομίλου, το οποίο προβλέπει διαχωρισμό της θέσης του Προέδρου από αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Millennium πρότεινε στον κ. Γ. Τανισκίδη, που κατείχε και τις δύο θέσεις στην Τράπεζα να παραμείνει ως Πρόεδρος, πρόταση που ο κ. Τανισκίδης δεν απεδέχθη.
Τη θέση του Προέδρου της Τράπεζας στην Ελλάδα καταλαμβάνει ο κ. Luis Pereira Coutinho, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Millennium με ευθύνη για τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου (Ευρώπη).

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης