Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα επιδόσεις των διοικήσεων των κρατικών τραπεζών;

 Ποιες είναι οι μέχρι τώρα επιδόσεις των διοικήσεων των κρατικών τραπεζών;
Έχουν παρέλθει 5-6 μήνες από τότε που ανέλαβαν οι διοικήσεις των κρατικών τραπεζών ποιο είναι το έργο τους μέχρι τώρα;
Αν και ο χρόνος είναι σχετικά περιορισμένος και η συγκυρία προφανώς η χειρότερη λόγω της κατάστασης της οικονομίας εξάγονται ορισμένα πρώτα συμπεράσματα......
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Η νέα διοίκηση Παπαδόπουλου – Παντελιά αθόρυβα έδειξαν έργο σε μικρό χρονικό διάστημα. ..
Πρωτίστως στήριξαν την TBank πρώην  Aspis bank ενώ παράλληλα με την ρευστότητα που διαθέτουν στην διατραπεζική προσπαθούν να στηρίξουν το σύστημα.
Η νέα διοίκηση λοιπόν έδειξε θετικά δείγματα γραφής ωστόσο καλείται να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα. Οι πηγές εσόδων του ΤΤ είναι κατά βάση έκτακτα. Μπορεί συνολικά στο 2009 να κατέβηκε ο πήχης αλλά στα τρίμηνα του 2009 ο πήχης ήταν πολύ υψηλά λόγω εκτάκτων εσόδων από ομόλογα και CDS.

Εθνική τράπεζα

Η διοίκησης Ταμβακάκη – Ράπανου παρέλαβε μια  καλά οργανωμένη τράπεζα αλλά καλείται να διαχειριστεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημα και ένα συγκυριακό μειονέκτημα στον ισολογισμό.
Η Finansbank είναι το πλεονέκτημα τα ελληνικά ομόλογα προφανέστατα το μειονέκτημα.
Αν ισχύει η δήλωση της διοίκησης ότι για κάθε 1 μονάδα βάσης αύξηση του spread επιβαρύνεται με 5 εκατ σημαίνει ότι από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα 2,5 δις ευρώ.


ATE Bank
Η διοίκηση ακολούθησε μια ακραία προσέγγιση όσον αφορά τις αποτιμήσεις του ισολογισμού και στα αποτελέσματα εξού και οι ζημίες.
Η ΑΤΕ κατά βάση είναι εγκλωβισμένη λόγω της εξάρτησης της όχι από το κράτος αλλά από τα κεφάλαια του κράτους καθώς η ΑΤΕ θα χρειασθεί και νέα αύξηση κεφαλαίου.
Είναι πιθανό οι προνομιούχες να μετατραπούν σε κοινές ή να βρεθεί μια άλλη φόρμουλα ώστε να μην υποχωρήσει σημαντικά το ήδη μικρό ποσοστό των μικρομετόχων.
Σημειώνεται ότι στην ΑΤΕ το δημόσιο κατέχει 77% του μετοχικού κεφαλαίου και οι μικροεπενδυτές το 15% περίπου.


news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης