Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αλήθεια για την απομάκρυνση του Πεπέ από την Εθνική και ο σωστός Φραγκιαδάκης

Η αλήθεια για την απομάκρυνση του Πεπέ από την Εθνική και ο σωστός Φραγκιαδάκης
Η εντολή του ΤΧΣ, οι διαρροές για ηρωική αποχώρηση και η πραγματικότητα
Ο συνδικαλιστής Ζώης Πεπές και εξέχων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε στην Εθνική - το θέμα είχε αποκαλύψει το bankingnews - και οι αρχικές διαρροές έκαναν λόγο για διαφωνία του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φραγκιαδάκη για την εθελούσια έξοδο.
Τις διαφωνίες ως αιτία αποχώρησης προέβαλε και σε δημοσίευμά της η Αυγή.
Φαίνεται όμως πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και δεν τίθεται ζήτημα ηρωικής αποχώρησης όπως αρχικά επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προ μηνός έφτασε σε όλες τις τράπεζες περιλαμβανόμενης της Εθνικής έγγραφο του ΤΧΣ στο οποίο αναφερόταν ότι δεν επιτρέπεται να επιστρέφουν στην ίδια τράπεζα στελέχη που έχουν αποχωρήσει νωρίτερα με εθελούσια έξοδο.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκε και ο κ. Ζώης Πεπές ο οποίος είχε αποχωρήσει με εθελούσια από την Εθνική και επανήλθε άμεσα ως Διευθυντής Στρατηγικής Ανθρώπινου Δυναμικού και μάλιστα με υψηλές απολαβές.
Έτσι μετά την εντολή του ΤΧΣ το οποίο ήθελε να αποφύγει φαινόμενα όπου στελέχη τραπεζών εμφανίζονται να αποχωρούν λαμβάνοντας μεγάλα ποσά μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου και στη συνέχεια επιστρέφουν από το… παράθυρο επιβαρύνοντας ουσιαστικά το λειτουργικό κόστος της τράπεζας ενώ σκοπός της κάθε εθελούσιας είναι να μειωθεί μεσομακροπρόθεσμα το κόστος αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζ. Πεπές, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και επί χρόνια ήταν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην ΓΣΕΕ, στην ΟΤΟΕ και στο Σωματείο της τράπεζας.
Έλαβε το 2014 πακέτο εθελούσιας εξόδου για να αποχωρήσει από την τράπεζα και την άνοιξη του 2015 επανήλθε εκ νέου.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος του 2014 κατήγγειλε την τότε διοίκηση της ΕΤΕ και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ηθικό πλήγμα, εγκληματικό για το συνδικαλισμό η συνδιαλλαγή για προσλήψεις παιδιών συνδικαλιστών.
Πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο η ενέργεια της Διοίκησης και της κυβέρνησης και όσων εμπλέκονται σε συναλλαγές και συνεχίζουν προσλήψεις από το παράθυρο στην ΕΤΕ, όταν μάλιστα υπάρχει δημόσιος διαγωνισμός, που θα συμμετέχουν χιλιάδες άνεργοι νέοι μόνο για λίγες εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Στις τράπεζες (και όχι μόνο) είναι πολύ γνωστά, τα εκφυλιστικά φαινόμενα, όπου εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, κατέλαβαν υψηλές θέσεις με παχυλούς μισθούς, το απαράδεκτο φαινόμενο των εξωτερικών συνεργατών, των συνταξιούχων που επαναπροσλαμβάνονται, τα κομματικά ρουσφέτια.
Πολλά και τρανταχτά είναι τα παραδείγματα (Πρωτόπαππας , Παναγόπουλος, Τσουκαλάς κ.α.)».
Φαίνεται όμως ότι αυτά ήταν προβλήματα όταν γίνονταν για άλλους και όχι τον ίδιο τον κ. Πεπέ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πεπές έστειλε επιστολή "απαξιωτική" προς τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη τον CEO της Εθνικής....ο οποίος πήρε μια απόφαση.... ζήτησε την παραίτηση Πεπέ....
Ο Πεπές είχε βοηθήσει τον Φραγκιαδάκη να αναλάβει CEO στην Εθνική - τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο ίδιος - πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι την διοίκηση την ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος και όχι απλά ένας σύμβουλος.
Ο Πεπές είχε μπερδέψει τους ρόλους...

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
(Πρώτη Ενημέρωση: 00:15, Τετάρτη 3 Αυγούστου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης