Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Proton bank η Attica bank – Προβληματισμός και στο επιτελείο της Waterfall Capital Investors – Τι μέλλει γενέσθαι;

tags :
 Αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Proton bank η Attica bank – Προβληματισμός και στο επιτελείο της Waterfall Capital Investors – Τι μέλλει γενέσθαι;
Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνουν οι εξελίξεις περί την Proton bank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην τράπεζα από την Attica bank το ενδιαφέρον έχει ατονήσει και μάλλον αποσύρεται.

Να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ έχει διαφωνήσει ξεκάθαρα με την διεκδίκηση της Proton bank από την Attica bank.
Η βασική αιτία της απόσυρσης είναι το γεγονός ότι η Proton bank χρειάζεται 400 εκατ ευρώ νέα κεφάλαια.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Attica bank επεξεργάζεται ένα β΄ σχέδιο για την Proton bank το οποίο θα αποκαλύψουμε προσεχώς και το οποίο φαίνεται να αρέσει ως ιδέα και στο Waterfall Capital Investors.
Στον αντίποδα προβληματισμός επικρατεί και στο επιτελεί της Waterfall  Capital Investors του ελληνοαμερικανικού fund στο οποίο συμμετέχει και ο Δημήτρης Μηλιάκος ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ.
Το fund βρίσκεται σε διαδικασία ανταλλαγής στοιχείων ωστόσο θα κριθεί από το αν θα υποβάλλει επίσημα οικονομική προσφορά ή όχι από το πραγματικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών της Proton bank.
Αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Attica και Waterfall είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί η 3η λύση δηλαδή η προσφυγή της Proton bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όλα είναι πιθανά…ωστόσο ένα πράγμα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, προσφυγή στο Ταμείο σημαίνει 10000000% εξασφάλιση των καταθέσεων καθώς θα βρεθεί το ΤΧΣ να καταβάλλει τα απαραίτητα κεφάλαια.
H αναφορά στις καταθέσεις δεν γίνεται με στόχο τον κατευνασμό αλλά για να αποτυπωθεί η πραγματικότητα. Η κρατικοποίηση σε αυτή την φάση διασφαλίζει 1000000% τις καταθέσεις.
Η κρατικοποίηση δεν μπορεί να αποτελεί βασική επιδίωξη αλλά μια μεταβατική φάση και μόνο.
Για την μετοχή της Proton bank τι θα σημάνει η κρατικοποίηση  θα πούμε απλά ξεχάστε την…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης