Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κομβικής σημασίας για το μέλλον της Proton bank….οι πραγματικές κεφαλαιακές της ανάγκες – Αν είναι 400 εκατ όπως εκτιμά η ΤτΕ θα είναι μονόδρομος το ΤΧΣ- Έκλεισε η υπόθεση των 51 εκατ του Λ Λαυρεντιάδη

tags :
  Κομβικής σημασίας για το μέλλον της Proton bank….οι πραγματικές κεφαλαιακές της ανάγκες – Αν είναι 400 εκατ όπως εκτιμά η ΤτΕ θα είναι μονόδρομος το ΤΧΣ- Έκλεισε η υπόθεση των 51 εκατ του Λ Λαυρεντιάδη
Κομβικής σημασίας για το μέλλον της Proton bank είναι το πραγματικό ύψος των κεφαλαιακών της αναγκών.
Αν ισχύει ότι η Proton bank  χρειάζεται 400 εκατ ευρώ κεφάλαια

1)θα πρέπει να διερευνηθεί από πού προέρχονται και 2) ποιοι είναι διατεθειμένοι να τα επενδύσουν.
Τα 400 εκατ θεωρητικά θα πρέπει να περιλαμβάνουν επισφαλή δάνεια και το PSI.
Όμως το ερώτημα είναι αν οι προβλέψεις είναι τόσο υψηλές γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί στις λογιστικές καταστάσεις;
Τα περισσότερα δάνεια της Proton bank προέρχονται από τον Λ Λαυρεντιάδη ύψους 580 εκατ και μαζί με δάνεια προσώπων που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε άλλες εταιρίες στις οποίες συμμετέχει ο επιχειρηματίας ίσως να φθάνουν τα 640 εκατ ευρώ.
Αυτά εξυπηρετούνται ή δεν εξυπηρετούνται.
Αν εξυπηρετούνται έχει καλώς αν δεν εξυπηρετούνται γιατί δεν έχουν διενεργηθεί προβλέψεις.
Το δεύτερο βασικό ερώτημα είναι οι ενδιαφερόμενοι η Attica bank και το Waterfall Capital Investors είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν 400 εκατ ευρώ;
Η Attica bank δεν έχει 400 εκατ ευρώ άρα δεν μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία, το Waterfall Capital Investors που διαθέτει 400 εκατ έχει δηλώσει ότι δεν θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ ευρώ στην Proton bank σε κεφάλαια.
Αν το ποσό των 400 εκατ ευρώ είναι πραγματικό για τις κεφαλαιακές ανάγκες της Proton bank τότε ούτε η Attica ούτε το waterfall θα εισέλθουν σε διαδικασία διεκδίκησης. Τότε η μόνη λύση για την Proton bank θα είναι η προσφυγή στο ΤΧΣ.
Η διοίκηση του ελληνοαμερικανικού fund Waterfall Capital τονίζουν ότι «έχει ανακοινωθεί κεφαλαιακή ενίσχυση 100 εκατ στην Proton bank 50 εκατ ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές  και 50 εκατ αύξηση κεφαλαίου. Εμείς αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να επενδύσουμε 150 εκατ δηλαδή 50 εκατ παραπάνω από τους σχεδιασμούς της τράπεζας. Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε εφόσον υλοποιήσουμε οικονομικό έλεγχο και τα κεφάλαια που θα επενδύσουμε θα καλύψουν πλήρως τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας»
Οι εξελίξεις αναμένονται καθοριστικές καθώς έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα απαντήσει και η Attica bank μετά τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησε.
Όσον αφορά τις παρελθούσες εκκρεμείς υποθέσεις με ζητήματα υπεξαίρεσης 51 εκατ σήμερα 4 Οκτωβρίου  έκλεισε στην δικαιοσύνη  με βάση πληροφορίες η υπόθεση των 51 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης