Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βόμβα Βγενόπουλου (MIG) - Καταγγέλλει για εκβιασμό και δωροληψία την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου

Βόμβα Βγενόπουλου (MIG) - Καταγγέλλει για εκβιασμό και δωροληψία την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου
Στο στόχαστρο του Ανδρέα Βγενόπουλου μπαίνει πάλι ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου.
(upd)Για απόπειρα εκβιασμού και δωροληψία μήνυσε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος,  καταγγελία η οποία προκαλεί σεισμό στον χώρο της δικαοσύνης και της πολιτικής. 
Σήμερα υπέβαλα μήνυση για δωροληψία δικαστικού υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Βγενόπουλος:

«Υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για δωροληψία δικαστικού, εμπορία επιρροή, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διάφορων άλλων.
Στις πράξεις φέρεται να εμπλέκεται η Κατερίνα Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα, αποκάλυψε.
Σύμφωνα με τα γεγονότα οι παράνομες πράξεις σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο στελεχών της MIG και του ελέγχου της Θάνου στην κα Τσατάνη.
Αναμένω την αντίδραση της κας Θανου που πιθανότατα θα μου κάνει μηνύσεις, αλλά πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.
«Αν επιχειρηθεί επικοινωνιακή διαχείριση θα με δείτε σύντομα μπροστά σας».
Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην ως άνω Μηνυτήρια Αναφορά οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα. Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη.
Όμως για λόγους δημόσιου συμφέροντος και συσχετισμού με άλλες πιθανές περιπτώσεις ανέφερε ότι του ζητήθηκε ν΄ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλ. να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός βιβλίου και να το παραδώσει και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση του ζητήθηκε «βιβλιοθήκη», δηλ. ένας μεγάλος αριθμός «βιβλίων». Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι στα πλαίσια αυτής της εξεταζόμενης υπόθεσης το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών που εκδίκασε τα στελέχη της MIG και αποφάσισε την έκδοσή τους στην Κύπρο, μεταξύ άλλων, δεν τήρησε και νομικό προηγούμενο που το ίδιο δημιούργησε δύο μήνες πριν, όταν αποφάσισε την μη έκδοση Ελλήνων διαδηλωτών για ποινικά αδικήματα που είχαν διαπράξει στην Ιταλία, ενώ για την περίπτωση των Δικαστικών Συμβουλίων του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων ερευνητέων γεγονότων, αντικατεστάθη ο Πρόεδρος που θα εκδίκαζε την υπόθεση Ε. Μπουλούτα, παρότι του είχε αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας και ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του στην υπό συζήτηση υπόθεση. Μάλιστα, ως αντικαταστάτης του διορίστηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Καρέλλου εις την οποία η κα. Θάνου ανέθεσε και τον χειρισμό της δικογραφίας της κας. Γ. Τσατάνη.
Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι, προς υποστήριξη γεγονότων που περιέχονται στην Μηνυτήρια Αναφορά του, ζήτησε επισήμως και έλαβε από τον δικηγόρο της κας Τσατάνη, κ. Θ. Σοφό, αντίγραφα εκ της δικογραφίας της πειθαρχικής έρευνας εναντίον της απ΄όπου προκύπτει ότι εξ όλων των καταθέσεων των συναδέλφων της οι οποίες έχουν ληφθεί από την κα. Θάνου συνάγεται, πέραν πάσας αμφιβολίας, ότι η υπόθεση αυτή έπρεπε να είχε αρχειοθετηθεί από καιρού. Υπενθυμίζεται ότι η κα. Θάνου προχώρησε σ΄αυτή την πειθαρχική έρευνα, την οποία μάλιστα και δημοσιοποίησε, κατόπιν επιστολής -καταγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, ο οποίος περιέργως δεν την απέστειλε στον ομόλογό του κ. Παρασκευόπουλο, αλλά στον κ. Παπαγγελόπουλο, και του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου (με ταυτόσημο περιεχόμενο!), ο οποίος και πάλι δεν την απέστειλε στην ομόλογό του κα. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά στην ίδια την κα. Θάνου. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος παραθέτοντας και σχετικές λεπτομέρειες, οι καταγγελίες των Κυπρίων αξιωματούχων έχουν αποδειχθεί ανακριβείς και η κα. Θάνου θα έπρεπε να τους το είχε ήδη κοινοποιήσει επισήμως, αλλά και δημοσίως ώστε να αποκαταστήσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.
Νωρίτερα, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση για τις κυπριακές διεκδικήσεις 4 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Όπως τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, πίσω από την αντιδικία Κύπρου - Ελλάδας έχουν προκύψει πολλά ζητήματα, τα οποία ζητούν απαντήσεις.
«Είχα αναφερθεί στις ενέργειες Παπαγγελόπουλου, αλλά δεν γνώριζα ότι 2 ημέρες πριν η κ. Τσατάνη είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης», τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
«Ζήτησα επισήμως τη δικογραφία Παπαγγελόπουλου», ανέφερε ο πρόεδρος της MIG, σημειώνοντας ότι δεν αντέχουν ούτε καν στην κοινή λογική οι ισχυρισμοί Παπαγγελόπουλου.
Όσον αφορά την υπόθεση των κκ Μπουλούτα και Φόρου, ο Α. Βγενόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG.
Οι κατηγορίες κατά των δυο στελεχών επιφέρουν ποινές 27 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα μηδέν, αλλά δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας, κατήγγειλε.
Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι αποτελεί ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη, ο χειρισμός που έγινε σχετικά με τις υποθέσεις που τον αφορούν στην Κύπρο.
O πρόεδρος της MIG κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, να ακυρώσει την εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης από την Κύπρο για τους κ.κ. Μπουλούτα και Φόρο, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από την ελληνική δικαιοσύνη.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της MIG τόνισε:
Κε Πρωθυπουργέ εγώ δεν σας αντιπολιτεύομαι.
Έχω άριστη συνεργασία με το οικονομικό σας επιτελείο.
Μια μικρή ομάδα, ετερόκλητη, στην κυβέρνηση ασχολείται με τη Δικαιοσύνη - Δεν έχουν σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Κε πρωθυπουργέ είστε σίγουρος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος εκφράζει το νέο και άφθαρτο στην πολιτική σκηνή;
Ντροπή...σε όλες τις κυβερνήσεις υπήρξαν επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά αυτή τη φορά έχουμε παρεμβάσεις για να καταδικαστούν αθώοι, τόνισε ο πρόεδρος της MIG.
«Η πολιτική επηρεάζει πολύ τη στρατηγική της κας Θάνου.
Εβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι πολλοί ενοχλούνται για το ότι με την άσκηση των καθηκόντων μου εμποδίζω μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Ποια είναι και πώς τα εμποδίζει; αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι είναι δικαστικός και όχι πολιτικός.
Αν ένας δικαστής γνωρίζει ότι υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα, αντί να κάνει δηλώσεις, πρέπει να ακολουθεί τις κατά νόμο διαδικασίες», ανέφερε ο πρόεδρος της MIG.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις κατά του κυκλώματος που λυμαίνεται την δικαιοσύνη από τον Βγενόπουλο

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις κατά του κυκλώματος που λυμαίνεται την δικαιοσύνη θα προβεί σήμερα 11 Μαίου ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο επικεφαλής της MIG σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στις 13:30.
To πρώτο κύμα αποκαλύψεων προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την δικαιοσύνη, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παράσχει κάλυψη στον Παπαγγελόπουλο και σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Το δεύτερο κύμα που θα εξαπολύσει σήμερα ο Βγενόπουλος αναμένεται να είναι πολλαπλάσιας ισχύος καθώς διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τα οποία συνδέουν δικαστές και μέλη της κυβέρνησης «σε ένα κύκλωμα» που λυμαίνεται την δικαιοσύνη.
Για την ελληνική κυβέρνηση θα είναι έως αδύνατο να παράσχει κάλυψη σε πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτά τα μιαρά κυκλώματα.
Με βάση πληροφορίες ο Βγενόπουλος θα αποκαλύψει γεγονότα και πρόσωπα που αποδεικνύουν πως στήνονται αποφάσεις και δρομολογούνται ….εξελίξεις.
Στο στόχαστρο του Ανδρέα Βγενόπουλου μπαίνει πάλι ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου.

(πρώτη ενημέρωση 11 Μαΐου 2016, 02:05)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης