Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε έκτακτη ΓΣ στις 14/12 η Emporiki για αμκ έως 1 δισ ευρώ

tags :
Σε έκτακτη ΓΣ στις 14/12 η Emporiki για αμκ έως 1 δισ ευρώ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 14 Δεκεμβρίου προχωράει η Emporiki bank ώστε να εγκριθεί απόφαση της διοίκησης  για αύξηση κεφαλαίου 1 δισ ευρώ.
Τα κεφάλαια θα ανιεσχύσουν τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειασ του ομίλου.


Εν τω μεταξύ η Emporiki bank ενημερώνει:


Απολογισμός χρήσης κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, που έγινε με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 26.02.2009, ύψους 849.511.894,00.- ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων, με σκοπό τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας. 


Δηλώσεις βασικού μετόχου


Ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Credit Agricole S.A., προτίθεται να συμμετάσχει και να ασκήσει το προτιμησιακό του δικαίωμα στην προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και να καλύψει με τους ίδιους όρους το τυχόν αδιάθετο μέρος του ποσού της αύξησης εφόσον του προσφερθεί. Ως εκ τούτου, ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας, Credit Agricole S.A., προτίθεται να διατηρήσει τουλάχιστον το ποσοστό συμμετοχής του, όπως θα διαμορφωθεί μετά την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και εφόσον οι γενικότερες συνθήκες της κεφαλαιαγοράς το επιτρέψουν, για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. 


Τιμή διάθεσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών ύψους έως 1 δις ευρώ  και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης και με λοιπούς όρους που θα αποφασισθούν από την ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών, να δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος.  

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης