Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι εξαγορές άλλων τραπεζών θα μειώσουν την εξάρτηση του ΤΤ από τα έκτακτα έσοδα

Οι εξαγορές άλλων τραπεζών  θα μειώσουν την εξάρτηση του ΤΤ από τα έκτακτα έσοδα
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα μειώσει την εξάρτηση από τα έκτακτα έσοδα αναφέρει μεταξύ άλλων o αντιπρόεδρος του ΤΤ Σπύρος Παντελιάς στο www.bankingnews.gr .
Ποια είναι η υφιστάμενη δομή και διάρθρωση του ΤΤ;Εμφανίζει ενεργητικό 18 δις , ομόλογα 5,7 δις ευρώ δάνεια 8 δις ευρώ 12,6 δις ευρώ καταθέσεις ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 1,2 δις ευρώ.Είναι προφανές ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα εύρωστη και ισχυρή θέση ωστόσο το μεγάλο ζητούμενο και στοίχημα της νέας διοίκησης είναι να αντικατασταθούν τα έκτακτα κέρδη από τακτικά κέρδη.
Το Ταμιευτήριο ως τραπεζική οντότητα διαθέτει ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα προφανώς τις καταθέσεις άρα ισχυρή ρευστότητα που στην τρέχουσα περίοδο εμφανίζουν ένα μέσο κόστος 2% - υπάρχουν ακόμη καταθέσεις με 5% επιτόκια οι οποίες λήγουν- και βεβαίως τα ισχυρά ίδια κεφάλαια.
Το ΤΤ αυτή την περίοδο διαθέτει την καλύτερη θέση στον κλάδο σε αυτούς τους δύο βασικούς νευραλγικούς τομείς.
Η νέα διοίκηση Παπαδόπουλου, Παντελιά ακολουθεί ένα ορθό επιχειρηματικά δρόμο.
Η νέα διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει ένα καίριο ζήτημα. Αν αξιολογήσει κανείς την σύνθεση των εσόδων και την σύνθεση των εξόδων πλην εκτάκτων κερδών από τα ομόλογα θα διαπιστώσει ότι τα έσοδα είναι παραπλήσια με τα έξοδα.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αλλάξει με την παραδοσιακή πεπατημένη δηλαδή να χορηγηθούν νέα δάνεια ειδικά αυτή την περίοδο της αβεβαιότητας.
Η κίνηση από το ΤΤ  της εξαγοράς της Aspis bank μπορεί να είχε αρχικά κριτήρια διασφάλισης της τράπεζας αλλά μπορεί να αποδειχθεί μια στρατηγικά σωστή κίνηση αν βεβαίως αντιμετωπισθεί το επίσης ένα βασικό θέμα της Aspis bank τα χαμηλά περιθώρια κέρδους των στοιχείων του ενεργητικού και ειδικά τα στεγαστικά.
Το ΤΤ είναι προφανές ότι αν θέλει να αλλάξει την στρατηγική του και να μειώσει την εξάρτηση του από τα ομόλογα τα οποία συνεισφέρουν καθοριστικά στα κέρδη θα πρέπει να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές.
Μόνο μέσω εξαγορών μπορεί να αλλάξει στα επόμενα 2-3 χρόνια η δομή και η σύνθεση των στοιχείων του ενεργητικού της τράπεζας.


news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης