Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στα 22,6 εκατ ευρώ τα κέρδη του 2009 αλλά ζημιά στο δ΄ τρίμ. για το ΤT - Νέα δάνεια 1 δισ ευρώ

Στα 22,6 εκατ ευρώ τα κέρδη του 2009 αλλά ζημιά στο δ΄ τρίμ. για το ΤT - Νέα δάνεια 1 δισ ευρώ
Στα 22,6 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη του ΤΤ το 2009 καταγράφοντας μεν σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2008 που είχαν διαμορφωθεί στα 2,84 εκατ ευρώ αλλά εμφανίζοντας μια ζημία σε σχέση με τα κέρδη 9μήνου που είχαν διαμορφωθεί στα 126,44 εκατ ευρώ.
Η μεγάλη μείωση εσόδων θα πρέπει να αποδοθεί στην σημαντική μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους.
Ενδεικτικό είναι ότι στην χρήση 2009 τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 369 εκατ ευρώ και στο 9μηνο του 2009 είχαν διαμορφωθεί στα 379 εκατ ευρώ.
Οι προβλέψεις το 2009 διαμορφώθηκαν στα 56 εκατ ευρώ σε σχέση με τα 67 εκατ ευρώ της χρήσης 2008.
Τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις διαμορφώθηκαν συνολικά στα 81 εκατ ευρώ το 2009 σε σχέση με τα 161 εκατ ευρώ στο 9μηνο του 2009.
Τα δάνεια σημείωσαν αύξηση κατά 13,18%.
Οι καταθέσεις αυξήθηκαν με ρυθμό 12,67%.
Η σχέση χορηγήσεων προς καταθέσεις 63,85%.
Επίσης ο Δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων 1,22%, με δείκτη κάλυψης 165,22% ενώ  ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) στο 17.1% ο υψηλότερος στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος ανέφερε ότι  «το 2009 ήταν η χρονιά που η παγκόσμια οικονομία έβγαινε από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων. Σε αντίθεση, η Ελληνική Οικονομία βρέθηκε από το τέλος του περασμένου έτους αντιμέτωπη με τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα του υψηλού δημοσίου χρέους και του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας. Η Ελλάδα σήμερα καλείται να εγκαταλείψει το οικονομικό μοντέλο του παρελθόντος και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις μεγάλες προκλήσεις δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης περιέχει τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Ζητούμενο σε αυτή τη συγκυρία είναι να ενισχυθούν οι νέοι άξονες ανάπτυξης, όπως η πράσινη επιχειρηματικότητα, ο βιώσιμος τουρισμός καθώς και οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που οι ελληνικές εταιρείες καλούνται να αναπτύξουν και να διοχετεύσουν σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Το ΤΤ με συνείδηση της αποστολής του θα βρεθεί δίπλα στην ελληνική κοινωνία προσφέροντας αφενός στήριξη στις δύσκολες στιγμές και αφετέρου δρώντας ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας. Για το 2010 θα βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναχρηματοδοτηθούν, θα στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια στην απόκτηση προσιτής στέγης, θα παράσχουμε κεφάλαια κίνησης και επενδύσεων για τις εταιρείες και θα χρηματοδοτήσουμε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες. Συνολικά, στοχεύουμε να τροφοδοτήσουμε την οικονομία με νέα δάνεια ύψους 1 δις. Ευρώ. Η διοχέτευση της ρευστότητας του Ταμιευτηρίου στην πραγματική οικονομία και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης