Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιχειρηματικό fund μαζί με τον Δ. Μηλιάκο διεκδικούν στρατηγικό ποσοστό στην Proton bank με στόχο την εξυγίανση – Ραγδαίες εξελίξεις με εμπλοκή Γ.Τανισκίδη θα αποχωρήσει ο Speckhard και ενδιαφέρον από την Attica bank….

tags :
Επιχειρηματικό fund μαζί με τον Δ. Μηλιάκο διεκδικούν στρατηγικό ποσοστό στην Proton bank με στόχο την εξυγίανση  – Ραγδαίες εξελίξεις με εμπλοκή Γ.Τανισκίδη θα αποχωρήσει ο Speckhard και ενδιαφέρον από την  Attica bank….
(upd)Αποκλειστικό……Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο των μικρών τραπεζών και ειδικά στην Proton bank καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες επενδυτικό fund με ισχυρή ρευστότητα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μηλιάκο τον πρώην διοικητή της ΑΤΕ bank έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να αποκτήσουν την τράπεζα.

To σχήμα αυτό διαθέτει κεφάλαια αναφέρεται ένα ποσό της τάξης των 400 εκατ ευρώ ενώ ο Δημήτρης Μηλιάκος είναι αναγνωρισμένης αξίας με κύρος και αξιοπιστία.
Έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ Λαυρεντιάδη του τωρινού μετόχου της Proton bank με ποσοστό τουλάχιστον 15% και του fund το οποίο ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό, να εξυγιάνει την τράπεζα και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία.
Όμως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά χθες πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διοικητικές αλλαγές στην Proton bank καθώς νέος επικεφαλής  ανέλαβε ο Γιώργος Τανισκίδης ο οποίος επί χρόνια είχε διετελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Millennium bank. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ Daniel Vern Speckhard που ήταν πρόεδρος της Proton bank θα απορωρήσει προσεχώς...
Ταυτόχρονα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου της Proton bank η οποία θα είναι ύψους 50 εκατ ευρώ.
Με βάση ενδείξεις η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με premium το οποίο υπολογίζεται μεταξύ 40% και 50% από την χρηματιστηριακή τιμή στα 0,54 ευρώ.
Είθισται οι αυξήσεις κεφαλαίου να υλοποιούνται με discount 40% με 45% αλλά η Proton bank θα την υλοποιήσει με premium.
Όμως ενώ το fund με τον Δ Μηλιάκο βρίσκονται πολύ κοντά στο να πετύχουν μια συμφωνία με την Proton bank φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή στις εξελίξεις από την Attica bank.
Το deal μεταξύ Attica bank και Proton bank φαίνεται ότι το υποστηρίζει η κυβέρνηση ή καλύτερα το πρωθεί η κυβέρνηση, αλλά ενέχει μεγάλα ρίσκα λόγω των μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων της Proton bank.
H λύση του fund με τον Δ Μηλιάκο έχει το πλεονέκτημα της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, της εισροής καταθέσεων χωρίς να αποκλείονται στο μέλλον deals ακόμη και με την Attica bank.
Τις επαφές μεταξύ της Attica bank – μιας τράπεζας που διαθέτει κεφάλαια - και της Proton bank τις πραγματοποιεί γνωστός πρώην τραπεζίτης με εμπειρία.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις είναι τέτοιας υφής που είναι πρωτόγνωρες.
Τον τελικό λόγο και ρόλο για την έκβαση των διεργασιών που υπάρχουν τον έχει μόνο η ΤτΕ που πρέπει να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα.

Proton bank: Η ανακοίνωση της τράπεζας

Η PROTON Τράπεζα Α.Ε. γνωστοποιεί αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του, εξέλεξε στην συνεδρίασή του στις 29.07.2011, ως νέα μέλη για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του, τους κ.κ. Γεώργιο Τανισκίδη, Αλέξανδρο Αλεξιάδη, Ευστάθιο Βεντουρή και Κωνσταντίνο Καστρινάκη. Το νέο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο μετά τις παραπάνω αντικαταστάσεις ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ορίζοντας τα μέλη του σύμφωνα με το Ν. 3016/2002, ως εξής:

1. 1.      Daniel Vern Speckhard του Thomas, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. 2.      Γεώργιος Τανισκίδης του Ιωάννου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
3. 3.      Σταύρος - Πρόδρομος Λαζαρίδης του Κυριάκου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. 4.      Παναγιώτης Αλεξάκης του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. 5.      Αλέξανδρος Αλεξιάδης του Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. 6.      Θεόδωρος Ασημακόπουλος του Δημητρίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. 7.      Ευστάθιος Βεντουρής του Γεωργίου – Ιωάννου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. 8.      Κωνσταντίνος Καστρινάκης του Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. 9.      Ευάγγελος Παπαευαγγέλου του Δημητρίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

10.  Γεράσιμος Σαπουντζόγλου του Γεωργίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κος Γεώργιος Τανισκίδης εξέφρασε την πεποίθησή του για τη θετική πορεία της Τράπεζας παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής της μέσα από το περιβάλλον που ήδη διαμορφώνεται. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά ότι η Τράπεζα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ότι σύντομα θα θωρακιστεί κεφαλαιακά ώστε να υπερβεί οποιοδήποτε απρόβλεπτο εμπόδιο.
Τέλος, σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με το ενδιαφέρον επιχειρηματικού ομίλου φερόμενου να διεκδικεί στρατηγικό ποσοστό στην Proton Bank, δήλωσε ότι δεν έχει περιέλθει στη γνώση της Τράπεζας τίποτα σχετικό.

Υποσημείωση
Το παρασκήνιο είναι πρωτόγνωρο η εμπλοκή του fund και της Attica bank δεδομένη στην Proton bank...αλλά ενίοτε υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που φαίνεται και αυτού που είναι πραγματικά.
Η πληροφορία που έχει δώσει το www.bankingnews.gr για εμπλοκή fund στην Proton bank με την συμμετοχή του Δ Μηλιάκου είναι 100000% αξιόπιστη....

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης