Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου - Οι προοπτικές για το 2015

tags :
Πάνω από 500 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου - Οι προοπτικές για το 2015
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου, για το 2014, το σύνολο των επενδύσεων σε ακίνητα που κατέχονται προς πώληση είναι αξίας 533,16 εκατ. ευρώ, από 495,65 εκατ. ευρώ το 2013
Ακίνητα αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η Τράπεζα Κύπρου και μεγάλο τμήμα του αφορά εκατοντάδες εμπορικά ακίνητα, γραφεία, ενώ καταγράφονται ξενοδοχεία και κατοικίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Κύπρου, για το 2014, το σύνολο των επενδύσεων σε ακίνητα που κατέχονται προς πώληση είναι αξίας 533,16 εκατ. ευρώ, από 495,65 εκατ. ευρώ το 2013.
Το θέμα των ακινήτων, σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αναμένεται σύντομα να εφαρμοσθεί ο νόμος των εκποιήσεων, αλλά και γιατί οι τράπεζες ζητούν από την Κεντρική Τράπεζα να τους επιτραπεί η ανάπτυξη και η ενοικίαση ακινήτων, μέχρι να γίνει η εκποίηση τους.
Επίσης να μπορούν να τα διατηρούν στα βιβλία τους για διάστημα πέντε αντί τριών ετών που είναι σήμερα
Σε σχέση με τις προοπτικές, η Τράπεζα Κύπρου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι συνεχίζει να επικεντρώνεται στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και των στρατηγικών του στόχων με σκοπό να καταστεί ένα πιο δυνατό, στοχευμένο ίδρυμα, ικανό να στηρίξει την ανάκαμψη της Κυπριακής Οικονομίας και να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους του στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Οι βασικοί στρατηγικοί πυλώνες είναι:

-Περιορισμός της επιδείνωσης και αναστροφή της αυξητικής τάσης του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου.
-Oμαλοποίηση της χρηματοδοτικής δομής του Συγκροτήματος και μείωσης του ΕLΑ.
-Επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες στην Κύπρο μέσω της χρηματοδότησης υποσχόμενων τομέων της οικονομίας και έξοδος από μη κύριες αγορές.
-Επίτευξη ενός ορθολογιστικού μοντέλου λειτουργίας, διευρύνοντας τα κανάλια εξυπηρέτησης πελατών με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.
-Διατήρηση της κεφαλαιακής επάρκειας του με την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων μέσω της κερδοφορίας, της απομόχλευσης και της πώλησης μη κύριων περιουσιακών στοιχείων.
-Δημιουργία αξίας για τους μετόχους και για άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης