Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η EKT θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα από Ιούλιο και όχι από Μάρτιο γιατί ξεπερνάει το όριο του 33%

tags :
Η EKT θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα από Ιούλιο και όχι από Μάρτιο γιατί ξεπερνάει το όριο του 33%
Kαι για την Ελλάδα θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, δηλαδή η ΕΚΤ θα μπορεί να αγοράζει έως το 33% των κρατικών ομολόγων
Διαδικαστικό ζήτημα, τεχνικής φύσεως, αποκλείει ατύπως την αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ πριν από τον Ιούλιο του 2015.
Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, από τον Ιούλιο του 2015 και αφότου η Ελλάδα αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τότε και βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ (SMPs) θα μπορούσε η ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τους κανόνες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Draghi εξήγησε ότι και για την Ελλάδα θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, δηλαδή η ΕΚΤ θα μπορεί να αγοράζει έως το 33% των κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά.
Το χρονικό όριο του Ιουλίου τίθεται διότι η ΕΚΤ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της ελληνικά ομόλογα, επομένως εάν αγόραζε από τον Μάρτιο θα ξεπερνούσε το όριο του 33% που έθεσε σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης