Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στα 9 εκατ τα κέρδη της Millennium bank το 2009- Τανισκίδης : Πορευόμαστε με σύνεση στην κρίση

Στα 9 εκατ τα κέρδη της Millennium bank το 2009- Τανισκίδης : Πορευόμαστε με σύνεση στην κρίση
Στα 9 εκατ ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Millennium bank το 2009 επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr που έκαναν λόγω για 10 εκατευρώ.
Σύμφωνα με τον κ Τανισκίδη  Πρόεδρο της Millennium bank στόχος της τράπεζας για το 2010 είναι η περαιτέρω επέκταση της πελατειακής της βάσης, η εστίαση στη διατήρηση του καλού δανειακού της χαρτοφυλακίου και η παράλληλη διατήρηση της αυστηρής κεφαλαιακής της πολιτικής και κεφαλαιακής της επάρκειας, ώστε να πορευθεί με σύνεση στην κρίση και να συνεχίσει να προσφέρει τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες της.
Στο σημερινό περιβάλλον, συνέχισε ο κ. Τανισκίδης, «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία, με άριστη ποιότητα υπηρεσιών, ανταποκρινόμενοι στις σύνθετες ανάγκες των πελατών μας».
Με βάση το 2009 η Millennium bank αύξησε την πελατειακή βάση  της που υπερέβη τους 540.000 πελάτες, προσελκύοντας περισσότερους από 40.000 νέους πελάτες το 2009.
Καταθέσεις πελατών 3,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ, με έμφαση στις καταθέσεις πρώτης ζήτησης, οι οποίες υπερέβησαν κατά το 2009 το 1 δισεκατομμύριο Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 46% σε σχέση με το 2008. Η στρατηγική της Millennium bank προσφοράς ελκυστικών καταθετικών προϊόντων κατά το 2009, συνετέλεσε σημαντικά σε αυτή την αύξηση.
Ισχυρή κεφαλαιακή δομή: Δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier 1) 9,3%. Τα βασικά ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 65 εκατομμύρια Ευρώ τον Ιανουάριο του 2009.
Αποτελέσματα 9 εκατομμυρίων Ευρώ μετά από φόρους (έναντι 15,1 εκατομμυρίων Ευρώ το 2008). Τα προ φόρων κέρδη ανέρχονται σε 19,2 εκατομμύρια Ευρώ. Εξαιρώντας μη επαναλαμβανόμενους φόρους (έκτακτη εισφορά επί των επιχειρήσεων και μη απορροφούμενες φορολογικές ζημίες προηγούμενων ετών) τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων για το 2009 θα ήταν 14,6 εκατομμύρια Ευρώ.
Διατήρηση του ευέλικτου και λειτουργικού επιχειρησιακού μοντέλου της Τράπεζας, με μέσο όρο εργαζομένων ανά κατάστημα τα 9 άτομα (όταν ο μέσος όρος της αγοράς αγγίζει τα 20 άτομα).
Ισχυρές εξασφαλίσεις και συνεπής ανάλυση κινδύνου και πολιτική χορηγήσεων: Οι χορηγήσεις με καθυστέρηση άνω των 90 ημέρων αποτελούν το 3,8% του δανειακού χαρτοφυλακίου, λιγότερο από το ήμισυ του μέσου όρου της Ελληνικής τραπεζικής αγοράς. Η επίπτωση της οικονομικής ύφεσης επί του πιστωτικού κινδύνου, εξισορροπήθηκε από τα πολύ καλά ουσιώδη χαρακτηριστικά του δανειακού χαρτοφυλακίου: Εξασφαλίσεις με ακίνητα για περισσότερο από το 55% του δανειακού χαρτοφυλακίου, υψηλό ποσοστό στεγαστικών δανείων (39% του συνολικού χαρτοφυλακίου, με μέσο ποσοστό χρηματοδότησης - Loan to Value Ratio: 51%), μειούμενο ποσοστό δανείων καταναλωτικής πίστης επί του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου (14% στο τέλος του 2009 από 17% στο τέλος του 2008).
Δίκτυο 177 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
Διακρίσεις της Τράπεζας κατά το 2009: “Best Workplaces” (η Τράπεζα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και 3η στο σύνολο των εταιρειών άνω των 250 εργαζομένων στην Ελλάδα), Χρυσό Βραβείο υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου CRM Grand Prix 2009, STP Excellence Award από τη Deutsche Bank για την ποιότητα και ταχύτητα των πληρωμών σε Ευρώ.
Τέλος, αναφέρεται πως στο τέλος του 2009, η Millennium bank είχε σύνολο ενεργητικού αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 9% σε σχέση με το 2008.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης