Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θετικός ο αντίκτυπος στους ξένους από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – Πως θα αντιδράσει το ΧΑ; Λίγες μέρες πάνω και μετά πάλι κάτω….

  Θετικός ο αντίκτυπος στους ξένους από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – Πως θα αντιδράσει το ΧΑ; Λίγες μέρες πάνω και μετά πάλι κάτω….
Η ασκηθείσα πίεση των ευρωπαίων να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις εξυπηρετεί μια στρατηγική σκοπιμότητα. Βασικός στόχος είναι να  διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τα χρήματα με τα οποία δάνεισαν την Ελλάδα στο παρελθόν.
Ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ώστε η Ελλάδα να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοινώθηκε ίσως δημιουργήσει μια τεχνική προσδοκία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Ωστόσο μια παράμετρος άκρως σημαντική είναι ότι η αγορά θα πιστέψει ότι τίθενται τα θεμέλια να αλλάξει η πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία ή θα αξιολογήσει την πώληση περιουσιακών στοιχείων ως μια κίνηση πριν το αδιέξοδο, κίνηση απελπισίας;
Στελέχη της Morgan Stanley, Barclays Capital και Santander δηλώνουν στο www.bankingnews.gr ότι λογικά οι αγορές πρέπει να αντιμετωπίσουν θετικά τις ανακοινώσεις για αποκρατικοποιήσεις.
Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή βραχυχρόνια θα υπάρξει άνοδος στην αγορά αλλά η άποψη είναι ότι γρήγορα θα έρθει νέα πτώση γιατί απλά η αγορά θα διαπιστώσει ότι οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία.
Τα στελέχη των ξένων οίκων θεωρούν ως καλύτερο σενάριο μια άνοδο 5-6% για το ελληνικό χρηματιστήριο ή το μέγιστο 8% πριν έρθει το νέο κύμα διόρθωσης το οποίο θα φέρει ακόμη χαμηλότερα την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Το στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων με χρηματιστηριακούς όρους χωρίς καμία αμφιβολία είναι τεράστιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης