Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Όχι» του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου - «Να υπάρξει δικαίωση για τους παλαιούς μετόχους»

«Όχι» του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου - «Να υπάρξει δικαίωση για τους παλαιούς μετόχους»
«Οι παλαιοί μέτοχοι θα καταψηφίσουν αύριο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου»
Την - κατόπιν εορτής – αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, Χρυσόστομου, προκάλεσε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου.
Ειδικότερα, οι Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλώντας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, παραδέχθηκε ότι το μικρό ποσοστό που διαθέτουν οι παλαιοί μέτοχοι δεν είναι ικανό να ανατρέψει την απόφαση για αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας.
«Οι παλαιοί μέτοχοι», σημείωσε «θα καταψηφίσουν αύριο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επισημαίνοντας πως «θέλω να είμαι ειλικρινής, εμείς όσο ποσοστό κι αν συγκεντρώσουμε δεν πρόκειται να συγκεντρώσουμε πάνω από 1%. Άρα δεν θα περάσει αυτό που θέλουμε, αλλά θα ακουστεί η φωνή μας, η διαμαρτυρία μας ασχέτως εάν θα πέσει στο κενό».
«Πρέπει», υπέδειξε «να ακουστεί και να πάρουν τα μηνύματα πως αυτό το κοινό κυπρίων το χρειάζεται η Τράπεζα Κύπρου περισσότερο από άλλη φορά σήμερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας με την οικονομική δυσχέρεια».
Όπως αναφέρει και το StockWatch, σημείωσε ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξευρεθεί χρυσή τομή στα αιτήματα που θέτουν οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των παλαιών μετόχων της τράπεζας, της BOCY , της ΚΤ και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.
«Η Τράπεζα Κύπρου», είπε  «χρειάζεται το κοινό κυπρίων, τις 88 χιλ. επενδυτές που είχε η τράπεζα, γιατί με αυτούς θα δουλέψει η τράπεζα».
Ισχυρίστηκε πως «η τράπεζα δεν θα δουλέψει με τον αμερικάνο κ. Ρος, διότι εάν δουλέψει μόνο με τον κ. Ρος θα κλείσει, άρα μας χρειάζεται».
Πρέπει τόνισε να βρεθεί η χρυσή τομή για να δικαιωθούν κάπως οι παλαιοί μέτοχοι, σημειώνοντας πως «σίγουρα είναι ουτοπία να πιστεύει κάποιος ότι θα πάρουμε εκείνα που χάσαμε, αλλά προϊόντος του χρόνου ελπίζουμε πως θα πάρουμε ένα μέρος εκείνου που έχουμε χάσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης