Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σημαντικές ζημίες 20 εκατ ευρώ θα εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο η TBank – Στο 4% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας - Ανοικτό το ενδεχόμενο απορρόφησης από το ΤΤ

tags :
  Σημαντικές ζημίες 20 εκατ ευρώ θα εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο η TBank – Στο 4% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας - Ανοικτό το ενδεχόμενο απορρόφησης από το ΤΤ
Νέες σημαντικές ζημίες που ίσως να ξεπεράσουν τα 20 εκατ ευρώ θα εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο του 2011 η TBank απόρροια της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος, της περαιτέρω μείωσης των εσόδων και της αύξησης των προβληματικών δανείων.

Η TBank στο α΄ τρίμηνο του 2010 είχε εμφανίσει ζημίες 14,29 εκατ ευρώ ενώ συνολικά για το 2010 είχε καταγράψει ζημίες 71,3 εκατ ευρώ.
Τα συνολικά κεφάλαια έχουν υποχωρήσει κάτω από τα 70 εκατ ευρώ ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας κινείται πέριξ του 4% όταν το ελάχιστο που ζητά η ΤτΕ είναι στο 8% και άτυπα για τις μικρές τράπεζες στο 12% με 14%.
Η ΤBank είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν υπήρχε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η ΤτΕ και το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεώνονταν σε άλλες λύσεις για να διαφυλάξουν την σταθερότητα της τράπεζας.
Το ΤΤ παρά τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία της TBank αποτελεί την ασπίδα προστασίας και την δικλείδα ασφαλείας για την σταθερότητα της μικρής πολύπαθης τράπεζας.
Το www.bankingnews.gr πληροφορήθηκε ότι κατά την σύνταξη του ισολογισμού της TBank ανέκυψε μείζον πρόβλημα με τους ορκωτούς λογιστές ωστόσο μετά την παρέμβαση του ΤΤ διευθετήθηκαν τα ανοικτά ζητήματα.
Με αντικειμενικά κριτήρια η TBank έχει σοβαρό πρόβλημα.
Το ΤΤ είχε αφήσει ανεπίσημα να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην απορρόφηση της TBank αλλά οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν αρχίζουν να ατονούν.
Η απορρόφηση ίσως είναι η μόνη λύση αν και υπάρχει ακόμη στο τραπέζι το θέμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η λογική λύση θα ήταν η απορρόφηση και ίσως τελικώς αυτή να προχωρήσει το ΤΤ να απορροφήσει την TBank.
Όμως ο βασικός μέτοχος του ΤΤ καλείται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του Ταμιευτηρίου και αυτή η διαδικασία η χρονοβόρος διαδικασία κρατά σε κάποιο βαθμό δέσμια την διοίκηση η οποία πράττει τα αδύνατα δυνατά ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως βασικού μετόχου της TBank.
Η ΤτΕ αισθάνεται ασφάλεια λόγω της παρουσίας του ΤΤ στην TBank αλλά από την άλλη ζητά να ξεκαθαρίσει το τοπίο σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης