Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τη Δευτέρα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Τρ. Κύπρου - Θετικά τα μηνύματα των funds

tags :
Τη Δευτέρα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Τρ. Κύπρου - Θετικά τα μηνύματα των funds
Στόχος να βελτιωθεί ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας από 10,6% σε 15%
Τη Δευτέρα θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ της Τράπεζας Κύπρου, με στόχο να βελτιωθεί ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας από 10,6% σε 15%.  
Η διοίκηση της τράπεζας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις επαφές της με υποψήφιους επενδυτές, και παρόλο του ότι οι αγορές έχουν αναδιπλωθεί εξαιτίας των εξελίξεων στην Πορτογαλία με την Banco Espirito Santo, οι άνθρωποι της Τρ. Κύπρου αισιοδοξούν ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση θα είναι επιτυχημένη.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η υποβολή του ενδιαφέροντος των επενδυτών, μέσω των συμβούλων HSBC, Credit Suisse, Deutsche Bank και VTB, ενέργεια η οποία θα μεταξύ τέλος Ιουλίου και Αύγουστου.
Οι νέες μετοχές, όπως και οι μετοχές που προέκυψαν από το bail-in θα εισαχθούν στα χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών.
Μεσοπρόθεσμα η Τράπεζα θα εξετάσει παράλληλη ένταξη σε μεγάλο χρηματιστήριο της Ευρώπης, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα θα είναι η τιμή διάθεσης της μετοχής της τράπεζας.
Αναφορικά με τους υφιστάμενους μετόχους, θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές μεγαλύτερες των 100 χιλ. ευρώ, ενώ θα έχουν περιορισμό να ανακτήσουν μέχρι το 20% των μετοχών που θα εκδοθούν.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η αγορά ανέμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του Αυγούστου, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα χρειαστούν άλλοι δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης