Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μ. Σάλλας (Πειραιώς): Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια - Προανήγγειλε εργαλεία για τη διαχείριση των NPLs

Μ. Σάλλας (Πειραιώς): Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια - Προανήγγειλε εργαλεία για τη διαχείριση των NPLs
Σοβαρό, αλλά ελεγχόμενο, το ζήτημα των NPLs
Τη διαβεβαίωση πως οι ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένες και δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, λόγω των stress tests της ΕΚΤ, διατύπωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.
"Οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρά κεφαλαιοποιημένες", ανέφερε ο κ. Σάλλας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το τραπεζικό σύστημα.
"Από τα stress tests της Τραπέζης της Ελλάδος, προέκυψε πως οι τράπεζες έπρεπε να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου. Αυτό έγινε. Πλέον δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι ισχυρό και διαθέτει από τους υψηλότερους κεφαλαιακούς δείκτες στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Σάλλας.
Εστιάζοντας στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προανήγγειλε πως θα υπάρξουν εργαλεία για τη ρύθμισή τους.
Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι το ζήτημα των NPLs είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, όμως, ταυτόχρονα, είναι και ελεγχόμενο, καθώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα προκληθεί κοινωνικό πρόβλημα.
Το συγκεκριμένο θέμα θα αντιμετωπιστεί με τροπο «εξαιρετικό, άψογο και συνεπή για την ελληνική οικονομία», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τραπέζης Πειραιώς, προσδιορίζοντας το ύψος των NPLs στα 75-77 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης