Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία - "Eίμαστε σε πόλεμο με την Ε.Ε.", γράφει ο βρετανικός τύπος

tags :
Ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία -
Η εφημερίδα Independent κάνει λόγο για «μια ήττα, μια καταστροφή»
Την εκτίμηση ότι η αποτυχία του Βρετανού πρωθυπουργού D. Cameron να εμποδίσει την εκλογή στον θώκο του προέδρου της Κομισιόν του J. C. Juncker, αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει ο βρετανικός Τύπος.
Όμως οι απόψεις διίστανται όσον αφορά το ποιος ευθύνεται, ο Cameron οι Βρυξέλλες, που πλέον έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο να πειστούν οι Βρετανοί να παραμείνουν στην ΕΕ αν διοργανωθεί δημοψήφισμα για το θέμα το 2017.
Ο Cameron έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για το μέλλον τα Βρετανίας στην Ε.Ε. το 2017, αν επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές του 2015.
«Ένα βήμα ακόμη προς την έξοδο της Ευρώπης», υποστηρίζει η «Daily Telegraph».
Η «Daily Mail», που διατηρεί μια επιφυλακτική στάση απέναντι στην Ε.Ε., αναφέρει ότι «Ο χαμένος Cameron είναι ο Ρούνεϊ της Ευρώπης», κάνοντας μια αναφορά στον ποδοσφαιριστή Γουέιν Ρούνει ο οποίος συμμετείχε στην εθνική ομάδας της Αγγλίας που αποκλείστηκε στην πρώτη φάση του φωτεινού Μουντιάλ.
Η εφημερίδα «The Times» αναφέρει στην πρώτη σελίδα της: «Η Βρετανία κοντά στην έξοδο της Ε.Ε.». Όμως η εφημερίδα εκτιμά ότι η χώρα θα έχει καλύτερη τύχη σε μια «εξαιρετική απομόνωση» και προσθέτει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός «ενίσχυσε τη θέση της Βρετανίας διατηρώντας μια ισχυρή αντιπολίτευση» και αύξησε τις πιθανότητές του να κερδίσει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η «Independent» κάνει λόγο για «μια ήττα, μια καταστροφή».
«Αυτή η εξαιρετική απομόνωση δεν είναι ο τρόπος να συγκεντρωθούν επιχειρήματα υπέρ της Ε.Ε.», υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Η «Guardian» επισημαίνει επίσης ότι «η Βρετανία βρίσκεται κοντά σε μια έξοδο από την Ε.Ε. μετά την εκλογή του Juncker», ενώ η «Sun» γράφει «Καμ, είμαστε σε πόλεμο με την Ε.Ε.».
Τέλος, οι «Financial Times» αναλύουν αυτό που χαρακτηρίζουν «μια ιστορική αλλαγή εξουσίας στην Ε.Ε.» και «μια επικίνδυνη στιγμή για τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης