Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκάνδαλο μεγατόνων στους κόλπους της ΕΤΕπ - Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος M. Αlvarez, λόγω εμπλοκής της σε υπόθεση κατάχρησης κεφαλαίων

tags :
Σκάνδαλο μεγατόνων στους κόλπους της ΕΤΕπ - Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος M. Αlvarez, λόγω εμπλοκής της σε υπόθεση κατάχρησης κεφαλαίων
H ίδια δηλώνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά της...
Σκάνδαλο... μεγατόνων σείει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
H αντιπρόεδρος της ETEπ, η Ισπανίδα Magdalena Αlvarez, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της. Το όνομά της έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο κατάχρησης κεφαλαίων.
Η Magdalena Αlvarez, ανακοινώνοντας την παραίτησή της, διαβεβαίωσε παράλληλα πως "δεν έχει καμία αμφιβολία πως θα αποδειχθεί η αθωότητά της".
"Η δικαστής δηλώνει ρητώς ότι δεν έχω καμία σχέση με την κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος αυτό θα αποδειχθεί" δήλωσε η ίδια, μιλώντας σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.
"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά μου".
Η έρευνα σε βάρος της Magdalena Αlvarez και ακόμη 20 ανθρώπων ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου 2013 και αφορά την κατηγορία της "κατάχρησης και κακοδιαχείρισης" την εποχή που ήταν οικονομική σύμβουλος της κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, μεταξύ 1994-2004. Κατηγορείται επίσης ότι μαζί με άλλους προώθησε "μια παράνομη διαδικασία χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων" από τις αρχές της Ανδαλουσίας την περίοδο 2001-2011 μέσω της ίδρυσης ενός περιφερειακού ταμείου.
Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ W. Hoyer, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην πρώην αντιπρόεδρο επειδή έβαλε "τα συμφέροντα της τράπεζα πάνω από τα δικά της" και ευχήθηκε η δικαστική διαδικασία να έχει "θετική κατάληξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης