Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Xρ. Μεγάλου (CEO της Eurobank): Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα - Η ανάπτυξη της οικονομίας θα οδηγήσει και σε πιστωτική επέκταση

Xρ. Μεγάλου (CEO της Eurobank): Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα - Η ανάπτυξη της οικονομίας θα οδηγήσει και σε πιστωτική επέκταση
Στυλοβάτης της ανάπτυξης θα είναι ο κλάδος του τουρισμού
Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα έχει πλέον γυρίσει σελίδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου.
"Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα" διαβεβαίωσε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC. Όπως σημείωσε, είναι κάτι που πλέον το αναγνωρίζουν και οι αγορές. Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, ενώ η ανάπτυξη της χώρας αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω την επόμενη χρονιά. Στυλοβάτης της ανάπτυξης θα είναι ο κλάδος του τουρισμού.
Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί. Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν τα τελευταία χρόνια. Η ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει και πιστωτική επέκταση.
Ερωτηθείς για την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με αιχμή τις αιτιάσεις πως πραγματοποιήθηκε σε πολύ χαμηλή τιμή, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας υποστήριξε πως η ανακεφαλαιοποίησή της έγινε όταν η αποτίμηση βρισκόταν σε εναρμόνιση με τον μέσο όρο των αποτιμήσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών. "Δεν ήταν φθηνή" τόνισε, για να προσθέσει πως κύριος στόχος της Eurobank ήταν να ανακεφαλαιοποιηθεί.
"Το πιο σημαντικό στην περίπτωσή μας ήταν η τράπεζα να ανακεφαλαιοποιηθεί", διευκρίνισε.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Μεγάλου, οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να δημιουργήσουν ένα θετικό - ένα πολύ θετικό - momentum, το οποίο θα αυξήσει τη χρηματοδότηση στην ελληνική οικονομία.
Κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Μεγάλου εκτίμησε πως ο αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία θα είναι πολύ θετικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης