Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Coeure (ΕΚΤ) - Τα νέα επιτόκια της ευρωζώνης θα διατηρηθούν για πολλά χρόνια - Θα αποκλίνουν επί μακρώ από τα επιτόκια ΗΠΑ και Βρετανίας

tags :
Coeure (ΕΚΤ) - Τα νέα επιτόκια της ευρωζώνης θα διατηρηθούν για πολλά χρόνια - Θα αποκλίνουν επί μακρώ από τα επιτόκια ΗΠΑ και Βρετανίας
Η ΕΚΤ μείωση το βασικό επιτόκιο στα 0,15%, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%
Τα νέα, μειωμένα επιτόκια της ευρωζώνης, θα διατηρηθούν σε σε αυτά τα επίπεδα για πολλά χρόνια, δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Benoit Coeure, όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα επιτόκια του ευρώ θα αποκλίνουν για μεγάλο διάστημα από εκείνα των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας καθώς, όπως εξήγησε, η ΕΚΤ σκοπεύει να κρατήσει τα επιτόκια κοντά στα χαμηλά-ρεκόρ για πολύ καιρό, ενώ οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία θα προχωρήσουν, κάποια στιγμή, σε αύξηση των βασικών τους επιτοκίων.
«Ξεκάθαρα, αυτό που θέλαμε να δείξουμε την Πέμπτη, είναι το γεγονός ότι οι νομισματικές συνθήκες θα αποκλίνουν ανάμεσα στην Ευρωζώνη, από τη μία πλευρά, και στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο από την άλλη, για μία μακρά περίοδο η οποία θα εκτείνεται σε διάστημα αρκετών ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Σκοπεύουμε να κρατήσουμε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για μια εξαιρετικά μακρά περίοδο, ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κάποια στιγμή θα επιστρέψουν σε έναν κύκλο αυξήσεων επιτοκίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ΕΚΤ μείωση το βασικό επιτόκιο στα 0,15%, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης