Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο ανασχηματισμός δεν θα διασώσει την κυβέρνηση – Η ΝΔ έχει χάσει την Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ είναι μειοψηφία στην κεντροαριστερά

Ο ανασχηματισμός δεν θα διασώσει την κυβέρνηση – Η ΝΔ έχει χάσει την Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ είναι μειοψηφία στην κεντροαριστερά
Με μαθηματική ακρίβεια ο κυβερνητικός συνασπισμός θα συρρικνώνεται….
Ο ανασχηματισμός δεν θα διασώσει την κυβέρνηση.
 Η ΝΔ έχει χάσει την Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ είναι μειοψηφία στην κεντροαριστερά.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η αλλαγή προσώπων, θα επιφέρει μόνο βραχυχρόνια οφέλη επιφανειακού τύπου και όχι δομικές αλλαγές που θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά το κλίμα για την κυβέρνηση.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπούν τις παραδοσιακές τους αξίες και δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ έχει χάσει την Δεξιά.
Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο από το 1974 έως σήμερα στο έτος 2014  που η ΝΔ που παραδοσιακά εκπροσωπούσε την κεντροδεξιά….να μην διαθέτει Δεξιά.
Η ιδεολογική απομόνωση της ΝΔ από την Δεξιά θα την καταστήσει με μαθηματική ακρίβεια κόμμα που θα κινείται μεταξύ 15% με 20%.
Δυστυχώς αυτή θα είναι η τύχη της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ άλλοτε εκπροσωπούσε καθολικά την κεντροαριστερά, τώρα είναι μια μειοψηφία της κεντροαριστεράς και ούτε ποτέ θα καταφέρει να αποτελέσει το πυρήνα της κεντροαριστεράς.
Είναι γεγονός ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υποστεί ρήγματα τα οποία όπως γνωρίζουν καλά οι γεωλόγοι δεν κλείνουν είτε περνούν φάσεις ύφεσης, είτε περιόδους ενεργοποίησης αλλά δεν κλείνουν.
Η κυβέρνηση θα βαίνει συρρικνούμενη άρα εκ των πραγμάτων χρειάζεται πρόθυμους υποστηρικτές για να μπορέσει να επιβιώσει.
Ο ανασχηματισμός θα αποτελέσει μια εφήμερη ωραιοποίηση της κατάστασης καθώς σε κάθε περίπτωση ουδείς μπορεί να λησμονήσει ότι η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν 825 χιλιάδες ψήφους πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ήττα που δεν είναι αναστρέψιμη.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 3 Ιουνίου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης