Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Σαμαράς έχει ιστορικές ευθύνες – Είναι ο πρώτος κεντροδεξιός αρχηγός που χάνει από τα Δεξιά και από τα Αριστερά – Σκληρό χτύπημα στην ΝΔ

Ο Σαμαράς έχει ιστορικές ευθύνες – Είναι ο πρώτος κεντροδεξιός αρχηγός που χάνει από τα Δεξιά και από τα Αριστερά – Σκληρό χτύπημα στην ΝΔ
Δεν έχει υπάρξει άλλο τέτοιο προηγούμενο τα τελευταία 40 χρόνια – Ιστορική η διπλή ήττα
Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Αντώνης Σαμαράς ο αρχηγός της ΝΔ αποτελεί τον πρώτο πρόεδρο της λεγόμενης κεντροδεξιάς που ηττάται και από τα Δεξιά και από τα Αριστερά.
Αν δούμε ψύχραιμα το εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ ηττήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για πρώτη φορά αριστερό κόμμα έρχεται πρώτο στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση έως σήμερα δηλαδή 40 χρόνια με τεράστια ευθύνη πολιτική, ιστορική και ηθική του Σαμαρά.
Ο Σαμαράς όχι μόνο δεν κατάφερε να ανακόψει την άνοδο της αριστεράς αλλά με τις αποτυχημένες στρατηγικές και με τους πειραματισμούς με το ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει την ΝΔ την άλλοτε ισχυρή  Δεξιά μικρομεσαίο κόμμα με ποσοστό στο 23%.
Να σημειωθεί ότι η ΝΔ σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2012 έχασε 6% από 29,66% στις 23,2% περίπου.
Το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εταίρος από 12,4% στο 8% αν και εμφανίστηκε ως ΠΑΣΟΚ – Ελιά και ορισμένες άλλες κομματικές παραφυάδες.
Το 2012 στις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  είχαν λάβει αθροιστικά 42% περίπου και το 2014 στις ευρωεκλογές έλαβαν 31% δηλαδή έχασαν 11% από την εκλογική τους δύναμη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 26,4% έναντι 26,89% στις βουλευτικές εκλογές του 2012.
Άρα η κυβέρνηση υπέστη μια ήττα καθώς έχασε 11% της εκλογικής της δύναμης αθροιστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε ωστόσο κρατώντας τις δυνάμεις του πέρασε στην πρώτη θέση με διαφορά 3,3% περίπου.
Άρα η ΝΔ έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι γεγονός.
Όμως μεγάλη ήττα υπέστη η ΝΔ του Α. Σαμαρά και από την Δεξιά που εκφραστής της είναι η Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικιστικό κίνημα αλλά ο βασικός κορμός των οπαδών της είναι οι παραδοσιακοί δεξιοί.
Την Χρυσή Αυγή τον εκφραστή της παραδοσιακής Δεξιάς ο Σαμαράς την κυνήγησε κατά τρόπο απαράδεκτο και επικίνδυνο.
Η κοινωνία και ο δεξιός ψηφοφόρος τιμώρησε την ΝΔ του Σαμαρά και έτσι εξηγείται γιατί αποτελεί θρίαμβο η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής.
Ο Α. Σαμαράς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος γιατί αποτελεί τον πρώτο πρόεδρο της ΝΔ που ηττάται τόσο από τα Αριστερά όσο και από τα Δεξιά αυτό δε έχει ξανασυμβεί και αποκλειστικά υπαίτιος γιαυτό το ιστορικό πλήγμα είναι ο ίδιος ο Σαμαράς.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Δευτέρα 26 Μαϊου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης