Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θ. Πανταλάκης το 51% της ΑΤΕ Bank να μείνει στο κράτος – Μειώνεται το ενεργητικό κατά 25%

tags :
 Θ. Πανταλάκης το 51% της ΑΤΕ Bank να μείνει στο κράτος – Μειώνεται το ενεργητικό κατά 25%
Η ΑΤΕ πρέπει να μείνει στο δημόσιο με ποσοστό τουλάχιστον 51% ενώ επισήμανε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει μείωση ενεργητικού της τράπεζας κατά 25%. Αυτά δήλωσε ο διοικητής της ΑΤΕ Θ Πανταλάκης κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο Διοικητής δήλωσε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η πορεία της τράπεζας, το σχέδιο αναδιάρθρωσης, είναι ένα και το αυτό, διότι το ένα είναι προϋπόθεση του άλλου.
Εκδήλωσε αισιοδοξία ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιτύχει, και θα δώσει νέα πνοή στη Τράπεζα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κεφαλαίων και βιωσιμότητας τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για μία τεράστια αύξηση, εγγυημένη όμως πλήρως.
Σε ερώτηση εάν η Τράπεζα πρόκειται να πουληθεί το επόμενο διάστημα, απάντησε ότι πιστεύω του είναι ότι πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο σε ποσοστό τουλάχιστον 51%.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης επιβλήθηκε από την Τρόικα με συγκεκριμένους όρους, όπως μείωση ενεργητικού 25%, ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους της Τράπεζας κατά 25%, πώληση θυγατρικών που δεν άπτονται του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η μείωση του ενεργητικού ακόμη και αν δεν ήταν επιβεβλημένη από την Τρόικα είναι επιβεβλημένη από την οικονομική συγκυρία. Στόχος είναι το 2013 να απεγκλωβιστεί η Τράπεζα από τα δεσμά και τα βαρίδια του παρελθόντος και να παρουσιάσει κέρδη.
Για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Τράπεζα τη δύσκολη αυτή συγκυρία πρέπει να ασχοληθεί κυρίως με ρυθμίσεις και διατήρηση καταθέσεων.
Η ΔΑΚΕ δήλωσε στο Διοικητή ότι θα στηρίξει τη Διοίκηση για την επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως και κάθε θετική κίνηση για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της Τράπεζας και των εργαζομένων. Εξάλλου αυτό κάνει όλα τα τελευταία χρόνια όταν πρόκειται για ενέργειες που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση.
Η ΔΑΚΕ διαμαρτυρήθηκε έντονα στη Διοίκηση για την μεροληπτική, ρουσφετολογική και μή αξιοκρατική λειτουργία της ΔΑΔ,για  τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις συνεχόμενες παραβιάσεις του Οργανισμού και των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και για τις διώξεις και τις καρατομήσεις που υφίστανται αξιόλογα στελέχη της Τράπεζας, εξ αιτίας της πολιτικής τους ταυτότητας και μόνο.
Διαμαρτυρήθηκε επίσης για τον μη αξιοκρατικό τρόπο που γίνονται οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις, αλλά και οι τοποθετήσεις αναπληρωτών και προϊσταμένων στα τμήματα των Διευθύνσεων, καθώς και οι επιλογές Διευθυντών και τομεαρχών στα Καταστήματα με τις στημένες διαδικασίες και πολλές άλλες μεθοδεύσεις των επιτροπών συνεντεύξεων.
Κατήγγειλε επίσης τις τοποθετήσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών με ανάθεση, αφού όλες έγιναν με μοναδικό κριτήριο το κομματικό χρώμα . Δεν έγινε ούτε μία ανάθεση σε υπάλληλο που ανήκει στην παράταξή μας δήλωσαν εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ  και προκαλέσαμε να μας πουν αν πιστεύουν αλήθεια ότι δεν άξιζε κανένας;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης