Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Eurobank) - Η επιτυχής ΑΜΚ είναι η αρχή μιας νέας Eurobank για νέες κατακτήσεις - Η τράπεζα διαθέτει τον υψηλότερο Core Tier 1, στο 19%

Μεγάλου (Eurobank) - Η επιτυχής ΑΜΚ είναι η αρχή μιας νέας Eurobank για νέες κατακτήσεις - Η τράπεζα διαθέτει τον υψηλότερο Core Tier 1, στο 19%
Ορόσημο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση η επιτυχής ΑΜΚ της Eurobank
"Η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 2,86 δισ. ευρώ, δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή μιας νέας Eurobank με στόχο νέες κατακτήσεις και διακρίσεις", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους της Eurobank.

To πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Χρ. Μεγάλου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σήμερα, δέκα μήνες από την ημέρα που ανέλαβα τη διοίκηση της Eurobank, γιορτάζουμε την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο επίτευγμα στην πρόσφατη ιστορία της Eurobank και, πιστεύω, ένα ορόσημο στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση.
Στην πρώτη μας επικοινωνία, στις 28 Ιουνίου 2013, είχα πει ότι: «μοιράζομαι το όραμά σας η Τράπεζα αυτή να συνεχίσει μια διαδρομή επιτυχιών και κατακτήσεων ... και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν». Μαζί με όλους εκείνους που πίστεψαν σ’ αυτόν τον στόχο, εργαστήκαμε συστηματικά, μεθοδικά, με προσεκτικό σχεδιασμό, συχνά μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Στο εγχείρημα αυτό δεν έχασα, ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές, την πίστη μου στον Οργανισμό και την πεποίθησή μου ότι θα τα καταφέρναμε. Αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση σήμερα, γιατί η Eurobank και οι άνθρωποί της το αξίζουν και θεωρώ σταθμό στην επαγγελματική μου διαδρομή που συνέβαλα στην επιτυχή τελική έκβαση.
Η Eurobank είναι πλέον η πρώτη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση (65%) και με τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (19% Core Tier 1). Το ύψος της υπερκάλυψης και το ενδιαφέρον από ποιοτικούς διεθνείς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και κρατικά επενδυτικά ταμεία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της διεθνούς και ελληνικής επενδυτικής κοινότητας στη δυναμική και στις προοπτικές της Τράπεζας.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank προσελκύσαμε σημαντικότατους βασικούς μετόχους, όπως η Fairfax, η Wilbur Ross, και η Capital Research, καθώς και άλλους επενδυτές διεθνούς εμβέλειας από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Η πολυμετοχική πλέον σύνθεση της Eurobank θα ενισχύσει την συμμετοχή της στους χρηματιστηριακούς δείκτες και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, η οποία θα έχει την υψηλότερη διασπορά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2 δις 864 εκατ., είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο το 2014 και η μεγαλύτερη τραπεζική συναλλαγή που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Η επιτυχία μας αυτή δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά η αρχή μιας νέας Eurobank με στόχο νέες κατακτήσεις και διακρίσεις. Σήμερα, βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση με θετικές προοπτικές και σημαντικά εφόδια: τις ικανότητές μας, την αποτελεσματικότητά μας, τις αξίες μας και κυρίως τους δεσμούς που δημιουργήσαμε μεταξύ μας μέσα από τη δοκιμασία της κρίσης και την επιτυχημένη προσπάθεια της επιστροφής στον ιδιωτικό τομέα.
Το επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι πάντοτε οι πελάτες μας. Οι σχέσεις μαζί τους παραμένουν προτεραιότητα και η εμπιστοσύνη τους στην Τράπεζα, βασικό κριτήριο της επιτυχίας μας. 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό και για τις προσπάθειές σας. Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να στηρίζω το κοινό μας όραμα: να καταστήσουμε την Eurobank την πλέον πετυχημένη τράπεζα στην Ελλάδα, προς όφελος των μετόχων μας, των πελατών μας και του προσωπικού μας.
Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Μαζί, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης