Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η προκλητικά επιλεκτική κρίση, μνήμη και παρέμβαση του Μποτόπουλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις ανοικτές πωλήσεις της Eurobank

Η προκλητικά  επιλεκτική κρίση, μνήμη και παρέμβαση του Μποτόπουλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις ανοικτές πωλήσεις της Eurobank
Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πλειάδα παραβάσεων;
Μας εξέπληξε στην κυριολεξία μας εξέπληξε η επιλεκτική κρίση, η επιλεκτική μνήμη, η επιλεκτική παρέμβαση και το επιλεκτικό ενδιαφέρον του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνου Μποτόπουλου με αφορμή τις απαράδεκτες ηθικά τακτικές των ανοικτών πωλήσεων στην Eurobank.
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη που εκδηλώθηκε το φαινόμενο, ξένοι πουλούσαν μετοχές Eurobank, με αφορμή το valeur των 3 ημερών το Τ+3 μετοχές που δεν είχαν και θα αποκτούσαν στις 9 Μάιου.
Το bankingnews.gr ήταν ένα από τα ελάχιστα οικονομικά site που ανέδειξε το θέμα και το πρόβαλλε με πλειάδα ρεπορτάζ παρουσιάζοντας έως και τις κινήσεις των ξένων που έφθασαν τα 196 εκατ μετοχές στις 6 Μαΐου.
Η παρέμβαση του Μποτόπουλου ήταν ορθή υπό την έννοια ότι ενώ νομικά οι ανοικτές πωλήσεις επιτρέπονται και οι ξένοι δεν παρανόμησαν αλλά ηθικά ήταν ανεπίτρεπτο.
Προφανώς και η ΕΚ δεν μπορεί να επιβάλλει καμία ποινή και αν το πράξει θα είναι για το θεαθήναι.
Όμως ήταν άδικο για τους έλληνες που δεν μπορούσαν να πουλήσουν να βλέπουν τους ξένους να κερδοσκοπούν κατά τρόπο προκλητικό.
Να σημειωθεί δε ότι οι έλληνες στην δημόσια προσφορά της Eurobank στην Ελλάδα πήραν περισσότερες αναλογικά μετοχές που σημαίνει….ότι με την εισαγωγή των νέων μετοχών στις 9 Μαΐου αύριο Παρασκευή δηλαδή θα ξεφορτώσουν ή πιθανολογείται ότι θα ξεφορτώσουν.
Η παρέμβαση Μποτόπουλου όμως ήταν επιλεκτική.
Γιατί;
1)Που ήταν ο Μποτόπουλος όταν ακυρώθηκε η δημόσια πρόταση της Εθνικής προς τους μετόχους της Eurobank;
2)Που ήταν ο Μποτόπουλος όταν η Εθνική ανακοίνωνε ότι δεν θα χρειαστεί ΑΜΚ στις 20-21 Μαρτίου και 20 ημέρες αργότερα ανακοίνωνε ΑΜΚ 2,5 δισεκ;
3)Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα ακραία κερδοσκοπικά παιχνίδια που σημειώνονταν κατά τρόπο προκλητικό στις τράπεζες +29,9% ανεξήγητα;
4)Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν υπήρχαν τράπεζες που δεν πληρούσαν τε ελάχιστα κριτήρια φερεγγυότητας με βάση τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας για να προστατέψει τους μετόχους;
5)Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλο αυτό τον καιρό;

Θα σας πούμε που ήταν προστάτευε τους φίλους.
Η ΕΚ επέδειξε ατολμία να αποδοκιμάσει τις μεγάλες τράπεζες και εξαντλεί κατά τρόπο προκλητικό και φωτογραφικό την αυστηρότητα της στην Eurobank.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να κοιτάξει να ασκεί τα καθήκοντα της με συνέπεια προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να μην κατηγορείται για επιλεκτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης