Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Swiss National Bank - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει, αλλά το χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα – Στα… ύψη η παγκόσμια αβεβαιότητα

Swiss National Bank - Η Ευρωζώνη ανακάμπτει, αλλά το χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα – Στα… ύψη η παγκόσμια αβεβαιότητα
"H Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση"
Εξαιρετικά ανήσυχη για το διεθνές οικονομικό περιβάλλον εμφανίζεται η Swiss National Bank, η οποία καθιστά σαφές πως δεν υπάρχουν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια πλέον!
Μοναδική πηγή ελπίδας αποτελεί η Ευρωζώνη, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, καθώς επιτέλους ξεκίνησε η διαδικασία ανάκαμψης από την κρίση.
Επικεντρώνοντας την προσοχή του στην Ευρώπη, ο Thomas Jordan, επικεφαλής της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, παραδέχεται πως η κρίση χρέους δεν είναι πλέον απειλητική. Ωστόσο, προειδοποιεί πως η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση.
Παρά την ευρωπαϊκή πρόοδο, η Swiss National Bank προειδοποιεί πως οι πηγές ανησυχίας δεν στερεύουν ποτέ, καθώς η διαμάχη Ε.Ε. και ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας θα συμβάλει στην καλλιέργεια ενός κλίματος ανασφάλειας και έντονης μεταβλητότητας.
«Το διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας» παραδέχεται ο Thomas Jordan.
Αναπόφευκτα, ακόμα και το ελβετικό φράγκο δεν μένει στο απυρόβλητο, καθώς οι καθοδικές πιέσεις στο ελβετικό νόμισμα δύσκολα θα αποφευχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης