Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το Πουέρτο Ρίκο δανείστηκε 3,5 δισ. δολ. με απογοήτευση και η Ελλάδα…δανείστηκε 3 δισ. ευρώ με παράταιρο ενθουσιασμό…

tags :
Το Πουέρτο Ρίκο δανείστηκε 3,5 δισ. δολ. με απογοήτευση και η Ελλάδα…δανείστηκε 3 δισ. ευρώ με παράταιρο ενθουσιασμό…
Το Πουέρτο Ρίκο έχει 7 βαθμίδες υψηλότερη βαθμολογία από την Ελλάδα με βάση την Moody’s
(upd)Πουέρτο Ρίκο εναντίον Ελλάδος.
Θα σκεφθείτε….για ποδοσφαιρικό αγώνα θα γράψει το bankingnews.gr.
Όχι θα αναφερθούμε στο πως αντιμετώπισαν δύο διαφορετικές χώρες σε δύο διαφορετικά σημεία του πλανήτη τις εκδόσεις ομολόγων που πραγματοποίησαν.
Τα παραδείγματα που λάβαμε δεν είναι τυχαία.
Το Πουέρτο Ρίκο στα ελληνικά σημαίνει πλούσιο λιμάνι δεν είναι και τόσο πλούσιο καθώς χρειάστηκε για να αποπληρώσει υποχρεώσεις, δάνεια και χρέος να προβεί σε έκδοση ομολόγων 3,5 δισεκ. δολαρίων που καλύφθηκαν πλήρως, κυρίως από hedge funds.
Το χρέος του Πουέρτο Ρίκο νησί που βρίσκεται στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει άρρηκτους δεσμούς με τις ΗΠΑ, δανείστηκε από τις αγορές 3,5 δισεκ..
Η χώρα φέρει βαθμολογία Ba2 από την Moody’s δηλαδή 7 βαθμίδες υψηλότερα από την Ελλάδα.
Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ είχε καιρό να δανειστεί από τις αγορές η κυβέρνηση της χώρας δεν πανηγύρισε.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με απογοήτευση ότι κατάφερε να δανειστεί 3,5 δισεκ. δολάρια από hedge funds.
Η απογοήτευση οφείλεται  στο γεγονός ότι το Πουέρτο Ρίκο δεν θέλει να δανείζεται, έχει χρέος 70 δισεκ. δολάρια και προσπαθεί να το μειώσει θεωρώντας την λύση του δανεισμού έσχατη.
Το Πουέρτο Ρίκο λοιπόν δανείστηκε από τις αγορές….με απογοήτευση.
Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού στην Μεσόγειο θάλασσα μια χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα με βαθμολογία από την Moody’s Caa3 ΑΕΠ 183 δισεκ. ευρώ και χρέος και 321 δισεκ. ευρώ βγήκε στις αγορές δανείστηκε 3 δισεκ. ευρώ με επιτόκιο 4,95% και η κυβέρνηση ενθουσιάστηκε.
Το ελληνικό κράτος πανηγύρισε την έξοδο στις αγορές μετά από 4,5 χρόνια εγκλωβισμού.
Η Ελλάδα δανείστηκε εκ νέου και επικρατεί ενθουσιασμός γιατί αυξάνεται το χρέος και στο Πουέρτο Ρίκο…δανείστηκαν και ακόμη κλαίνε κατά το λαϊκώς γραφόμενο γιατί δανείστηκαν για να μειώσουν το χρέος τους.
Η ιστορία θα αποδείξει ποια χώρα έχει την καλύτερη στρατηγική.
Το νησί Πουέρτο Ρίκο στον Ατλαντικό ή η Ελλάδα με το αρχιπέλαγος στην Μεσόγειο;



(πρώτη ενημέρωση 11 Μαρτίου 2014, 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης