Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από Draghi (ΕΚΤ) και Nouy (Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού) στον Γ. Προβόπουλο της ΤτΕ

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από Draghi (ΕΚΤ) και Nouy (Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού) στον Γ. Προβόπουλο της ΤτΕ
Εύσημα στην ΤτΕ για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στην αναδιάρθρωση των τραπεζών
Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης από δύο κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Draghi και της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού SSM D. Nouy….στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.
Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού η Daniele Nouy που θα ελέγχει τις ευρωπαϊκές τράπεζες κατ΄ ουσία σε συνέντευξη της απέδωσε τα εύσημα στην Τράπεζα της Ελλάδος για την πολύ καλή δουλειά που έχει πραγματοποιήσει…τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα stress tests της ΕΚΤ του Οκτωβρίου του 2014.
Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού ανέφερε ότι η ΤτΕ έλαβε πρωτοβουλίες προς την σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι…από τις 4 Νοεμβρίου του 2014 ο Ενιαίος Μηχανισμός, η ΤτΕ και η ΕΚΤ θα συνεργάζονται στενά στον πλαίσιο ελέγχου του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και της τραπεζικής ενοποίησης.
Οι δηλώσεις της Nouy χωρίς καμία αμφιβολία αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΤτΕ και στο έργο που έχει επιτελέσει ως εθνική κεντρική τραπεζική αρχή.
Ο Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζεται από την Nouy μια από τις ισχυρότερες πλέον θεσμικές αρχές μαζί με την ΕΚΤ όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης.
Όμως ισχυρή και ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Γ. Προβόπουλου έχει δώσει και ο M. Draghi της ΕΚΤ ο οποίος έχει εκφράσει την άποψη ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει επιτελέσει πολύ αξιόλογο έργο.
Μάλιστα αυτό φαίνεται ότι έχει λεχθεί και στην ελληνική κυβέρνηση.
Η ΕΚΤ είναι προφανές ότι στηρίζει τον Γ. Προβόπουλο τον διοικητή της ΤτΕ.
Οι δύο αυτές σημαντικές εξελίξεις, δηλαδή οι δύο ισχυρότεροι μηχανισμοί της Ευρώπης στις τράπεζες η ΕΚΤ και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, στηρίζουν τον Γ. Προβόπουλο και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός Α. Σαμάρας θα έχουν πολύ δύσκολο έργο….αν αποφασίσουν να αντικαταστήσουν τον Προβόπουλο με τον Στουρνάρα.
Όταν ΕΚΤ και SSM στηρίζουν τον Προβόπουλο με ποιο επιχείρημα, με ποιο σοβαρό επιχείρημα η ελληνική κυβέρνηση θα αντικαταστήσει τον Γ. Προβόπουλο για να διορίσει κατά τρόπο αντιθεσμικό τον ΥΠΟΙΚ τον Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ;
Ο Προβόπουλος επιτέλεσε έργο ουσίας, διασώζοντας τις ελληνικές τράπεζες από βέβαιη χρεοκοπία ενώ ο Στουρνάρας θέλει την θέση του διοικητή της ΤτΕ για επαγγελματική αποκατάσταση.
Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την άποψη των δύο κορυφαίων θεσμών του banking στην Ευρώπη θα αποτελέσει μέγιστη προσβολή, απόδειξη αλαζονείας και το κυριότερο θα εκτεθεί η Ελλάδα ότι βολεύει τους φίλους αντικαθιστώντας τους ικανούς.
Για την Τράπεζα της Ελλάδος μία είναι η επιλογή.
Η ανανέωση της θητείας Προβόπουλου του πλέον επιτυχημένου κεντρικού τραπεζίτη.
Σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις το σενάριο Στουρνάρα για την Τράπεζα της Ελλάδος ναυαγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης