Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

J. Hourican (Τράπεζα Κύπρου) – Υπό εξέταση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας - Από την HSBC η επαναξιολόγηση

J. Hourican (Τράπεζα Κύπρου) – Υπό εξέταση το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας - Από την HSBC η επαναξιολόγηση
"Θέλουμε να αξιολογήσουμε τις πτυχές όλων των διαθέσιμων επιλογών"
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου επανεξετάζει η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κυπριακού χρηματοπιστωτικού ομίλου, John Hourican.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, o Ιρλανδός τραπεζίτης υποστήριξε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κυπριακής τράπεζας τελεί υπό πλήρη επανεξέταση.
Σημειώνεται πως το αρχικό σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά δανείων ύψους 22 δισ. ευρώ σε μία νεοσύστατη bad bank.
«Θέλουμε να εξετάσουμε εκ νέου όλες τις επιλογές» υπογράμμισε ο John Hourican. «Έχουμε αναθέσει το έργο επαναξιολόγησης στην HSBC» συμπλήρωσε.
«Θέλουμε να αξιολογήσουμε τις πτυχές όλων των διαθέσιμων επιλογών για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο αξιολόγησης αναμένεται να διαρκέσει ορισμένες εβδομάδας. Σημειώνεται πως η HSBC επιβεβαίωσε την εμπλοκή της, δίχως ωστόσο να παραθέσει περαιτέρω πληροφορίες.
«Το μικρό μέγεθος της Τράπεζας Κύπρου συνιστά πλεονέκτημα στην προσπάθεια επιλογής της βέλτιστης λύσης. Παράλληλα, η χρηματοδότηση της bad bank θα είναι ευκολότερη εν συγκρίσει με τις έτερες περιφερειακές τράπεζες» διέτεινε.
«Οι επενδυτές φαίνεται πως επιστρέφουν στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση» επισήμανε.
«Έχουμε αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» συνέχισε, τονίζοντας πως η άντληση 500 εκ. ευρώ από την Πειραιώς την προηγουμένη εβδομάδα συνιστά ένδειξη αντιστροφής του κλίματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης