Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι συμβαίνει με τα warrants – Μετά την πτώση, σημαντική άνοδος που υποκρύπτει… νόμο ανακεφαλαιοποίησης και συμμετοχή σε αμκ

Τι συμβαίνει με τα warrants – Μετά την πτώση, σημαντική άνοδος που υποκρύπτει… νόμο ανακεφαλαιοποίησης και συμμετοχή σε αμκ
Άνοδος έως 9% στα warrants λόγω προσδοκιών
Τι συμβαίνει με τα warrants;
Μετά την αρχική πτώση, σημαντική άνοδος καταγράφεται στα warrants που υποκρύπτει ή ευνοϊκούς όρους στο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή συμμετοχή των κατόχων των warrants στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.
Ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση θα κατατεθεί μεταξύ 17 και 18 Μαρτίου και είναι πιθανό να περιλαμβάνει και την παράμετρο των warrants που σήμερα ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Ο σχεδιασμός είναι το ΤΧΣ να υποβάλλει δημόσιες προτάσεις στους κατόχους warrants και ότι κοινές μετοχές που αποκτούν (που αντιστοιχούν στα warrants) θα τα πουλάει με placement.
Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις ότι ειδικά η τράπεζα Πειραιώς αλλά και η Alpha Bank  σχεδιάζουν στους κατόχους warrants τουλάχιστον των μεγάλων χαρτοφυλακίων, κυρίως ξένων θεσμικών, να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου.
Σήμερα, τα warrants καταγράφουν σημαντική άνοδο.
Το warrants της Εθνικής +9,43% , της Alpha Bank +6% και της Πειραιώς +6,50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης