Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Draghi (EKT) - Καμία ειδική μεταχείριση για τα κρατικά ομόλογα των τραπεζών στα stress tests - Mικρός ο οικονομικός κίνδυνος λόγω Ουκρανίας

tags :
Draghi (EKT) - Καμία ειδική μεταχείριση για τα κρατικά ομόλογα των τραπεζών στα stress tests - Mικρός ο οικονομικός κίνδυνος λόγω Ουκρανίας
Μισογεμάτο και όχι μισοάδειο το ποτήρι για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΚΤ
(upd2)Δεν θα υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση για τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, στα επικείμενα stress tests, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
"Τα κρατικά ομόλογα των ευρωπαϊκών τραπεζών θα έχουν την ίδια μεταχείριση με κάθε άλλο asset στα stress tests", εξήγησε ο Draghi, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και παρουσιάζοντας τα σχέδια της ΕΚΤ για τον νέο, αυστηρότερο γύρο των "τεστ αντοχής" που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων μηνών.
Εστιάζοντας στο έτερο μείζον θέμα των ευρωπαϊκών σχεδιασμών, ήτοι τις δράσεις για τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών, απηύθυνε έκκληση για την επίτευξη συμφωνίας εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή της ΕΚΤ στον θεσμό της τρόικας, τόνισε πως "H εμπλοκή της ΕΚΤ στον θεσμό της τρόικα είχε στόχο την βελτίωση της μεταφοράς των πολιτικών στην πραγματική οικονομία".
Αναφερόμενος στις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτήρισε "πιο ανθεκτική πλέον την Ευρωζώνη", ενώ δήλωσε πως "το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο". Ωστόσο έσπευσε να προειδοποιήσει πως η "αποστολή (οριστικού τέλους της κρίσης) δεν εξετελέσθη ακόμη".
"Η βελτίωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην Ευρωζώνη έχει μειώσει τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα κρίση", πρόσθεσε στη συνέχεια ο ισχυρός άντρας της ΕΚΤ.
Σε ό,τι αφορά την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, στη σκιά των φόβων για αποπληθωρισμό, ο Draghi δήλωσε πως μεσοπρόθεσμα η πορεία του πληθωρισμού μπορεί να ελεγχθεί.

Μικρός για την Ευρώπη ο οικονομικός κίνδυνος της ουκρανικής κρίσης
Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, η ουκρανική κρίση δεν αποτελεί άμεσο και μεγάλο οικονομικό κίνδυνο για την Ευρώπη.
Όπως εξήγησε, ο αντίκτυπος σε οικονομικό επίπεδο θα είναι μικρός και περιορισμένος, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως "η Ευρώπη δεν παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις" που σημειώνονται στην Ουκρανία.
"Πρέπει να προσέξουμε τις γεοπολιτικές εξελίξεις και να αποτιμήσουμε τον αντίκτυπό τους στην οικονομία", συμπλήρωσε ο Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης