Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από hedge funds για την Τράπεζα Κύπρου - Στο «κάδρο» και η Ελληνική - Επαφές με την EBRD

tags :
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από hedge funds για την Τράπεζα Κύπρου - Στο «κάδρο» και η Ελληνική - Επαφές με την EBRD
Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο σχετικά με την απόκτηση του ποσοστού 18% που κατέχει η πρώην Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου
Για έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Τράπεζα Κύπρου, ειδικότερα μετά τη θετική αξιολόγηση της τρόικας για την κυπριακή οικονομία, κάνουν λόγο τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο σχετικά με την απόκτηση του ποσοστού 18% που κατέχει η πρώην Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ξένα hedge funds αμερικάνικων και ρωσικών συμφερόντων ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Τράπεζα Κύπρου και ήδη έχουν προσεγγίσει τις εποπτικές Αρχές.
Εκπρόσωποι τριών μεγάλων ρωσικών και αμερικανικών hedge funds, επισκέφτηκαν την Κύπρο, όπου συναντήθηκαν με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
Πέραν της Τράπεζας Κύπρου, οι ξένοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και για την Ελληνική Τράπεζα.

Επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επαφές έχουν γίνει και από ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) τα οποία έχουν επισκεφτεί την Κύπρο.
Το ενδεχόμενο εμπλοκής της EBRD για επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα ήταν πρόταση της τρόικας, η οποία τέθηκε στις κυπριακές Αρχές.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" το προηγούμενο διάστημα φαίνεται ότι έχουν γίνει επαφές από ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης τα οποία έχουν επισκεφτεί την Κύπρο. Αυτό που διαφάνηκε από τις συζητήσεις που έγιναν είναι ότι η EBRD δεν ενδιαφέρεται για ολόκληρο το ποσοστό του 18%, αλλά για ένα μέρος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον να αγοράσει το 10% που κατέχει η Τράπεζα Κύπρου στην Banca Transilvania στη Ρουμανία.
Με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο, οι κυπριακές Αρχές θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου να επιλέξουν ξένους οίκους για να παρέχουν υπηρεσίες για διάθεση των στοιχείων ενεργητικού της Λαϊκής και για να διαχειριστούν τα δικαιώματα ψήφου στην Τράπεζα Κύπρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, investment bankers έχουν προσεγγίσει τις εποπτικές Αρχές εκφράζοντας το ενδιαφέρον να βρουν επενδυτές για την αγορά του 18% που κατέχει η Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου.
Με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο, επισημαίνει το δημοσίευμα, ο στόχος έχει μεταφερθεί για το τέλος Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας το deal για την πώληση του 18% αναμένεται ότι θα κλείσει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης