Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δριμύτατο κατηγορώ Φιλιππίδη(Τ.Τ.) προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου – «Το κατηγορητήριο βρίθει αντιφάσεων»

Δριμύτατο κατηγορώ Φιλιππίδη(Τ.Τ.) προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου – «Το κατηγορητήριο βρίθει αντιφάσεων»
Διάτρητο το κατηγορητήριο
Δριμύ κατηγορώ εναντίον… όλων εξαπολύει ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος δια υπομνήματος κάνει λόγο για «αυτοϋπονομευμένο» κατηγορητήριο.
Ειδικότερα, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Τ.Τ. ο οποίος κατηγορείται για απιστία και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εκτιμά πως το κατηγορητήριο που τον βαραίνει εδράζεται εξ ολοκλήρου στη πορισματική αναφορά της επίκουρης Εισαγγελέα Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου.
Όπως υποστηρίζει, το κατηγορητήριο βρίθει αντιφατικών τραπεζικών και οικονομικών παραδοχών καθώς αντιφάσκει με κρίσιμα έγγραφα, τα οποία σκοπίμως αποκρύφτηκαν από τη δικογραφία.
Παράλληλα, ο Άγγελος Φιλιππίδης αφήνει σαφείς αιχμές και εις βάρος της Τραπέζης της Ελλάδας, η οποία είναι και ο συντάκτης των πορισμάτων, βάσει των οποίων «χτίστηκε» το εισαγγελικό πόρισμα.
Όπως καταγγέλλει, τα εν λόγω πορίσματα είναι εξ ολοκλήρου διάτρητα.

Τι μετέδιδε χθες, 10 Ιανουαρίου, το bankingnews.gr:
Ελεύθερος με εγγύηση… μαμούθ, αφέθηκε ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μετά από 9 ώρες απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον Άγγελο Φιλιππίδη, επιβάλλοντας ωστόσο αυστηρότατα περιοριστικά μέτρα.
Οι δικαστικές αρχές επέβαλαν εγγύηση 2 εκ. ευρώ, ενώ του αφαιρέθηκε το δικαίωμα εξόδου από τη χώρα. Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. οφείλει να παρουσιάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
«Όταν υπάρχει ευθυκρισία, αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται δικαιοσύνη» ήταν η πρώτη αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης Γιώργου Παπαϊωάννου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης