Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Α. Αντωνόπουλος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην Attica bank - Σε 7-10 μέρες οι ανακοινώσεις και στο βάθος deal με TΠ&Δ

tags :
Ο Α. Αντωνόπουλος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην Attica bank - Σε 7-10 μέρες οι ανακοινώσεις και στο βάθος deal με TΠ&Δ
Πιθανό ένα deal σε βάθος χρόνου μεταξύ Attica bank και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων....
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σε διάστημα 7 με 10 ημέρών.
Η Attica bank χρειαζόταν ένα τραπεζικό στέλεχος που να γνωρίζει την Attica bank.
Η επιλογή του Αντωνόπουλου στηρίζεται στην λογική ότι ως μέλος του ΔΣ της Attica bank,  άπαξ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατέχει το 19% της Attica bank γνωρίζει την τράπεζα.
Ωστόσο η επιλογή αυτή για να κριθεί θα πρέπει να περάσει χρόνος ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν η κατάλληλη λύση για την διοίκηση της τράπεζας.
Ο Γιάννης Γαμβρίλης παραμένει πρόεδρος με αυξημένες αρμοδιότητες και θα είναι ο υπεύθυνος για την στρατηγική της τράπεζας.
Η έλευση του Αντωνόπουλου από το ΤΠ&Δ στην Attica bank κατά μια εκδοχή συνδέεται με ένα ευρύτερο σχέδιο με βάση το οποίο οι τραπεζικές δραστηριότητες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορούσαν να συγχωνευθούν με την Attica bank δημιουργώντας μια ισχυρότερη μεσαία τράπεζα.
Το σχέδιο αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε deal είναι υπαρκτό, αλλά προυποθέτει απόσχιση δραστηριοτήτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε οι παρακαταθήκες να διαχωριστούν και οι αμιγώς τραπεζικές εργασίες να αποτελέσουν μια άλλη νομική οντότητα που θα μπορούσε να συχωνευθεί με την Attica bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης