Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κασάπης (Τρ. Κύπρου) - Σταθεροποιούνται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ) - Συνεχίζεται η προσπάθεια

Κασάπης (Τρ. Κύπρου) - Σταθεροποιούνται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ) - Συνεχίζεται η προσπάθεια
Επί τάπητος όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τον πολύπαθο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου
(upd)Την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της τράπεζας Κρίστη Κασάπη και τον διευθύνοντα σύμβουλο, John Hourican.
«Η προσπάθεια για τη γενικότερη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Κ. Κασάπης έκανε λόγο για σταθεροποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Τράπεζα Κύπρου.
«Η τράπεζα έχει κάνει μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που προβλέπεται», σημείωσε ο πρόεδρος, ενώ προανήγγειλε θετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα».

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews:
Με τους επικεφαλής των Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης από την τρόικα.

Ειδικότερα, ο Χάρης Γεωργιάδης θα συναντηθεί το πρωί με τον πρόεδρο και το CEO της Τράπεζας Κύπρου και το μεσημέρι με τον πρόεδρο και μέλη της επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις, ωστόσο, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, όλα τα καυτά ζητήματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Κύπρο.
Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, πονοκέφαλο προκαλεί στις τράπεζες η απότομη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που έχει φθάσει το 50%, με ενδείξεις ότι θα αυξηθεί περισσότερο.
Οι τραπεζίτες διαβεβαιώνουν ότι κάνουν το παν για να εισπράξουν τα οφειλόμενα και η κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται τη σημασία της είσπραξης δανείων από όσους έχουν τη δυνατότητα να τα εξυπηρετούν, όπως αναφέρει το Stockwatch.
Η διοίκηση της κρατικοποιημένης συνεργατικής κεντρικής τράπεζας αναμένεται να ενημερώσει τον υπουργό οικονομικών για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συνεργατισμού, που περιλαμβάνει μείωση μισθών και ρυθμίσεις για πρόωρες αφυπηρετήσεις.

Από τον Μάρτιο η ουσιαστική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Στο τραπέζι του διαλόγου, αναμένεται να «πέσει» και το ζήτημα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς με βάση το πλάνο, θα επέλθουν ουσιαστικές χαλαρώσεις το Μάρτιο και ο υπουργός Οικονομικών θέλει να βεβαιωθεί ότι οι ρυθμίσεις θα επιτρέψουν την εισροή ρευστού στην αγορά για τόνωση της οικονομίας.

Πρώτη ενημέρωση: 09:48, 20 Ιανουαρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης