Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φιλιππίδης (πρώην πρόεδρος ΤΤ) – Όλες οι εις βάρος μου κατηγορίες είναι στον αέρα – Πρόκειται για πελώρια συνωμοσία

Φιλιππίδης (πρώην πρόεδρος ΤΤ) – Όλες οι εις βάρος μου κατηγορίες είναι στον αέρα – Πρόκειται για πελώρια συνωμοσία
Την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα για να καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή



Για πελώρια συνωμοσία και για κατηγορίες που είναι όλες στον αέρα έκανε λόγο ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Συγκεκριμένα, ο κ.Φιλιππίδης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τον Οκτώβριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2009, κατηγορείται σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ότι εντοπίστηκαν σε έξι λογαριασμούς του μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται καθώς και ότι από το 2008 έως το 2012 επαύξησε σημαντικά την περιουσία του με χρήματα άγνωστης προέλευσης.
«Δεν υπάρχει θέμα για κανέναν. Οι κατηγορίες είναι όλες στον αέρα. Αν μου επέτρεπαν να δώσω εξηγήσεις δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα» τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ.Φιλιππίδης, ο οποίος επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα και ότι θα εμφανιστεί αυτοβούλως για να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης.
«Θα τηρήσω το λόγο μου και θα έρθω όπως είπα χθες. Θα έρθω και θα είμαι παρών. Τελεία και παύλα», υποστήριξε ο κ.Φιλιππίδης, σημειώνοντας ότι «είμαι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή και αυτοβούλως θα εμφανιστώ».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με την επιστροφή του στην Ελλάδα, θα συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ.Φιλιππίδης, είναι παντελώς ψευδές ότι στο θέμα της εξαγοράς της εταιρίας του κ. Κοντομηνά για τις πιστωτικές κάρτες υπήρξε υπερτιμολόγηση ενώ χαρακτήρισε ψευδές ότι είχε τεθεί όρος να μην παρακολουθεί το ΤΤ την πορεία των χρημάτων από τα δάνεια που είχε δώσει στον ιδιοκτήτη του Alpha.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Γριβέα, ο κ.Φιλιππίδης τόνισε ότι τα δάνεια δόθηκαν το 2009 και το ΤΤ τα παρακολουθούσε για 15 μήνες μετά, αλλά στη συνέχεια, επειδή κατέρρευσε η διαφημιστική αγορά, κατέρρευσε και η διαφημιστική εταιρία του κ. Γριβέα.
«Δεν μπορούσα να προβλέψω όταν ενέκρινα τα δάνεια, τι θα γινόταν 32 μήνες μετά» είπε ο κ.Φιλιππίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην προσωπική του περιουσία, τόνισε ότι ήταν ήδη πλούσιος από το 1999 και τα λεφτά στα εμβάσματα ήταν από εταιρία που πούλησε.
«Είμαι επιχειρηματίας πάνω από 20 χρόνια. Αργότερα, πήγα στον Παναθηναϊκό και από το 1999 έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα. Μιλάτε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει φορολογικές δηλώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ. Έχω πληρώσει για όλα αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ.
Μάλιστα σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Φιλιιππίδης υποστήριξε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε ασκήσει βέτο για το διορισμό του στην τράπεζα κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή βασιζόμενος σε ένα πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς που εν συνεχεία ακυρώθηκε.
«Είμαι θύμα συκοφαντιών. Θα πολεμήσω και τώρα. Παρέδωσα την πιο δυνατή τράπεζα της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης