Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σαμαράς - Στουρνάρας στηρίζουν (και ορθά) την Σακελλαρίου στο ΤΧΣ παρά το σκάνδαλο του ΤΤ για να μην υπάρξει τραπεζική εκτροπή

tags :
Σαμαράς - Στουρνάρας στηρίζουν (και ορθά) την Σακελλαρίου στο ΤΧΣ παρά το σκάνδαλο του ΤΤ για να μην υπάρξει τραπεζική εκτροπή
Το τραπεζικό σύστημα κλονίζεται – Ποιος τραπεζίτης θα υπογράψει δάνειο μετά τις κατηγορίες για αξιόποινες πράξεις σε 23 εμπλεκόμενους  στο ΤΤ
(upd2)Α. Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός και Ε. Βενιζέλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - σε συνάντηση που θα έχουν αύριο - θα στηρίξουν ξεκάθαρα την Αναστασία Σακελλαρίου της CEO του ΤΧΣ που εμπλέκεται - άδικα όπως θα αποδειχθεί - στο σκάνδαλο του Tαχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ενώ εθωρείτο πιθανό να απομακρυνθεί από την θέση της, όχι με την λογική της ενοχής αλλά με την λογική ότι δεν μπορεί δημόσιο πρόσωπο να βρίσκεται σε θεσμική θέση και να έχει δικαστικές εκκρεμότητες.
Ωστόσο νεότερες και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση στηρίζει την Αναστασία Σακελλαρίου διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ με στόχο να μην υπάρξει τραπεζική εκτροπή καθώς ξεκινάει άμεσα η αμκ της Eurobank.
Επίσης αναγνωρίζεται η CEO του ΤΧΣ ως παράγοντας συστημικής ευστάθειας του ελληνικού banking.
Με βάση αξιόπιστες πηγές, η Σακελλαρίου έχει την στήριξη της κυβέρνησης και αυτό είναι διασταυρωμένο.
Σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος - στην κυριολεξία και απόλυτα καθολικά - έχει κινητοποιηθεί ώστε να υπερασπίσουν την Σακελλαρίου ενώ ενεργή, ξεκάθαρη και πλήρη στήριξη παρέχει και η ΤτΕ.....


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Σακελλαρίου του ΤΧΣ.
«Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κ. Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι εξελίξεις είναι άκρως θετικές μεταξύ άλλων και γιατί σε μια δύσκολη στιγμή, κυβέρνηση, Τράπεζες και ΤτΕ είχαν ενιαία στάση και στρατηγική να στηρίξουν την Αναστασία Σακελλαρίου.
Το σύστημα, το τραπεζικό σύστημα κινητοποιήθηκε ώστε να έχουμε ως κατάληξη την δήλωση Στουρνάρα.
Οι τραπεζίτες - πλην ενός - έδειξαν άριστη συμπεριφορά με στόχο την συστημική ευστάθεια.

Στηρίζει την Α. Σακελλαρίου και το ΤΧΣ - Συνεχίζουμε μαζί τις προσπάθειες για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος
Στηρίζει και το ΤΧΣ τη Διευθύνουσα Σύμβουλό του, Α. Σακελλαρίου.
"Συνεχίζουμε μαζί τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ, παίρνοντας θέση στις ραγδαίες εξελίξεις για το σκάνδαλο του παλαιού ΤΤ.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ
Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.
Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Άκρως επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται με το τραπεζικό σύστημα καθώς στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμπλέκουν μεταξύ άλλων και την Αναστασία Σακελλαρίου την σημερινή διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ με ισχυρή θεσμική θέση, για την οποία πλέον εγείρεται θέμα αν μπορεί να παραμείνει στο ΤΧΣ ή όχι.

Στο πόρισμα της προανακριτικής διαδικασίας κατηγορούνται συνολικά 23 στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και μεταξύ αυτών και την Αναστασία Σακελλαρίου του ΤΧΣ η οποία ήταν σύμβουλος επί διοίκησης στο ΤΤ.
Σύμφωνα με το πόρισμα προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και όχι αποδείξεις για άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος
1)Του Άγγελου Φιλιππίδη προέδρου του ΤΤ και κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου.
2)Μάριου Βαρότση αναπληρωτή γενικό διευθυντή στο ΤΤ επίσης εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο.
3)Αντώνη Καμινάρη πρώην αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
4) Γεώργιο Στάμνο treasurer στο ΤΤ και μετέπειτα στέλεχος της ΑΤΕ, είναι ο άνθρωπος όπου προχώρησε στην αγορά CDS.
5)Γεωργίου Μπριντάλου στελέχους του ΤΤ και μέλος της επενδυτικής επιτροπής εγκρίσεων
6)Λυμπέρη Κατσουλιέρη στελέχους του ΤΤ και μέλος της επενδυτικής επιτροπής
7)Σπύρου Πολίτη στελέχους του ΤΤ και μέλους της επενδυτικής επιτροπής
8)Χαράλαμπου Γιαγκούδη στελέχους του ΤΤ
9)Φωτεινής Κρέστα στελέχους του ΤΤ
10)Διονυσίου Γκολφινόπουλου στελέχους του ΤΤ
11) Κλεάνθη Παπαδόπουλο πρώην πρόεδρο του ΤΤ
12) Χάρη Σιγανό σημερινός γενικός διευθυντής στην Eurobank και πρώην πρόεδρο στο ΤΤ.
13) Γιώργο Ξυφαρά οικονομικό διευθυντή του ΤΤ και σημερινό στέλεχος της Eurobank
14)Δημητρίο Κυπαρρίση στελέχους του ΤΤ και μέλους της επιτροπής πιστωτικών θεμάτων.
15) Αναστασία Σακελλαρίου σημερινή CEO στο ΤΧΣ σύμβουλος στο παρελθόν της διοίκησης του ΤΤ και μέλος της επιτροπής πιστωτικών θεμάτων του ΤΤ.
16)Περικλή Χανάκη στελέχους του ΤΤ και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.
17)Παναγιώτη Μπέζα στελέχους του ΤΤ
18)Χρήστου Μαρούσου στελέχους του ΤΤ
19)Ιωάννη Τσάγδη στελέχους του ΤΤ.
20)Σπύρο Παντελιά αντιπρόεδρο του ΤΤ και σημερινό στέλεχος της ΤτΕ
21)Λυδίας Κεκρίδου στελέχους του ΤΤ και μέλους της επιτροπής εγρκίσεων δανείων.
22)Αθανασίου Χασάπη στελέχους του ΤΤ επικεφαλής του risk management
23)Ιωάννη Λεβεντίδη στελέχους του ΤΤ και μέλους της επενδυτικής επιτροπής.
Είναι προφανές ότι οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν δεν σημαίνει και ενοχή.
Είναι επίσης προφανές ότι στελέχη όπως η Σακελλαρίου, ο Ξυφαράς ή ο Παντελιάς ή ο Σιγανός και άλλα δεν έχουν καμία εμπλοκή και θα αθωωθούν αλλά είναι επίσης προφανές ότι όσο υφίσταται η ποινική δίωξη δεν θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους, καθώς θα είναι στοχοποιημένοι.....
Οι εξελίξεις είναι δραματικές γιατί ειδικά το ΤΧΣ κινδυνεύει να χάσει την Σακελλαρίου την διευθύνουσα σύμβουλο που ενώ δεν έχει καμία εμπλοκή βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα σκάνδαλο που άλλοι δημιούργησαν και προκάλεσαν.
Η Σακελλαρίου ίσως να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση αλλά σίγουρα οι εξελίξεις μπορεί να μπλοκάρουν πλειάδα δραστηριοτήτων καθώς το ΤΧΣ είναι βασικός μέτοχος όλων των τραπεζών.
Παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια και εμπλέκονται σε σκάνδαλα λόγω παρελθούσας θέσης διάφορα στελέχη που θα αποδειχθεί ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.
Τα ερωτήματα είναι πολλά.
Τι θα συμβεί με την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank;
Τι θα συμβεί με το νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;
Τι θα συμβεί με την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος;
Ποιος τραπεζίτης θα υπογράψει από εδώ και πέρα δάνειο;
Πως θα αντιδράσει η κοινωνία που έχει χαμηλή εμπιστοσύνη στο banking μετά τα τελευταία διαδραματιζόμενα;
Θα χαθούν και τα τελευταία κοινωνικά ερείσματα;
Πάμε κατά διαόλου....

Κρίσιμη υποσημείωση

Το γεγονός ότι στοχοποιήθηκαν πρόσωπα που ευθύνονται και πρόσωπα που δεν ευθύνονται για τα σκάνδαλο του ΤΤ, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενώ είναι δίκαιο και ορθό να παραμείνει στην θέση της η Σακελλαρίου του ΤΧΣ, φαίνεται  δύσκολο.
Η δικαιοσύνη έχει τον λόγο είπε ο Σαμαράς και η εμπειρία με το ΤΑΙΠΕΔ και Αθανασόπουλο αποδεικνύει ότι....είναι πολύ πιθανό να τεθεί θέμα για την Σακελλαρίου.
Λέμε προκαταβολικά μεγάλο λάθος, πολύ μεγάλο λάθος, τραγικό λάθος........
Η Σακελλαρίου πρέπει να παραμείνει στο ΤΧΣ.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:22 9 Ιανουαρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης