Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν την ΤτΕ και το ΤΧΣ στο σκάνδαλο του ΤΤ εξυπηρετούν σκοπιμότητες και όχι την διαφάνεια

Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν την ΤτΕ και το ΤΧΣ στο σκάνδαλο του ΤΤ εξυπηρετούν σκοπιμότητες και όχι την διαφάνεια
Με το πόρισμα της ΤτΕ ξεκίνησε να αποκαλύπτεται το κουβάρι της παρανομίας στο ΤΤ
Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν την ΤτΕ και το ΤΧΣ και αναφερόμαστε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον Άγγελο Φιλιππίδη πρώην πρόεδρο του ΤΤ και κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξυπηρετούν σκοπιμότητες πολιτικές ή προσωπικές και όχι την διαφάνεια.
Λησμονούν ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα ξεκίνησαν από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο αξιοποίησε βέλτιστα ο επικεφαλής της αρχής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ Νικολούδης.
Κανείς δεν θα γνώριζε τίποτε αν η ΤτΕ πριν ένα χρόνο δεν διενεργούσε έρευνα συνέτασσε πόρισμα και δεν αποκάλυπτε σημαντικές πτυχές στο ζήτημα των πιστοδοτήσεων.
Η ΤτΕ δεν είναι δικαιοσύνη, δεν μπορούσε να ανοίξει λογαριασμούς της διοίκησης του ΤΤ, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης.
Άρα το επιχείρημα ότι η ΤτΕ διεξήγαγε πλημμελείς ελέγχους είναι λανθασμένο.
Παράλληλα και οι δηλώσεις Φιλιππίδη του πρώην προέδρου του ΤΤ ότι η ΤτΕ δεν ενέκρινε πρόταση να είναι εκ νέου πρόεδρος στο ΤΤ αποδεικνύει ότι η ΤτΕ έκανε ορθά την δουλειά της.
Όμως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Φιλιππίδης προσπαθούν να εμπλέξουν και το ΤΧΣ και την Σακελλαρίου την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου στην υπόθεση υπό την έννοια ότι δεν έλαβε τις απαραίτητες πρόνοιες.
Το ΤΧΣ είναι μέτοχος, δεν μπορεί να παρακολουθεί κάθε δάνειο ξεχωριστά αυτό είναι αδύνατο να συμβεί.
Συν τοις άλλοις μιλάμε στο ΤΤ για 4-6 δάνεια ενώ τα συνολικά προβληματικά δάνεια του συστήματος είναι 230 χιλιάδες που αντιστοιχούν σε 70 δισεκ. ευρώ.
Στις αναφορές Φιλιππίδη ότι η Σακελλαρίου του ΤΧΣ τον πρότεινε εκ νέου για πρόεδρο στο ΤΤ – τελικώς την θέση του προέδρου κατέλαβε ο Χ Σιγανός – επίσης δεν μπορεί να έχει ευθύνη η Σακελλαρίου.
Η Σακελλαρίου δεν είναι δικαστικός να γνωρίζει ποιος και αν διώκεται;
Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν κάποιος ελέγχεται από την δικαιοσύνη αν τελικώς η δικαιοσύνη ασκήσει διώξεις ή στείλει την υπόθεση στο αρχείο ειδικά εκείνη την περίοδο πριν το καλοκαίρι του 2013, πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο.
Ως εκ τούτου ούτε η ΤτΕ ούτε το ΤΧΣ έχουν ευθύνη.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Φιλιππίδης  θα πρέπει να αποδείξει  ότι είναι αθώος.
Αυτό πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης