Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Προβόπουλος η καλύτερη επιλογή για την ΤτΕ αλλά ο Στουρνάρας καλοβλέπει την θέση του διοικητή και δόλια συμφέροντα θα τον χρησιμοποιήσουν

Ο Προβόπουλος η καλύτερη επιλογή για την ΤτΕ αλλά ο Στουρνάρας καλοβλέπει την θέση του διοικητή και δόλια συμφέροντα θα τον  χρησιμοποιήσουν
Αλλότριοι υπονομευτές του συστήματος βλέπουν τις επερχόμενες πολιτικές ανατροπές και προετοιμάζονται
Ο Γιώργος Προβόπουλος αποτελεί την μοναδική και καλύτερη επιλογή για την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς απέδειξε 5 χρόνια ότι χειρίστηκε τις τραπεζικές εξελίξεις με επιτυχημένο και συνετό τρόπο κερδίζοντας την εύνοια της ΕΚΤ και της Τρόικα.
Δεν είναι θέμα προσώπου, ο Προβόπουλος ή κάποιος άλλος για την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά το αν σε αυτή την χώρα οι ικανοί πρέπει να υποστηρίζονται ή οι ημέτεροι ή υμέτεροι να κυριαρχούν.
Η θητεία του Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ λήγει τον Ιούνιο του 2014 και μαζί και η θητεία της υποδιοικήτριας της Λουρή ενώ η θητεία του έτερου υποδιοικητή της ΤτΕ του Παπαδάκη ολοκληρώνεται στο α΄ 4μηνο του 2015.
Με αφορμή το γεγονός ότι σε 6 μήνες θα λήξει η θητεία Προβόπουλου και ή θα ανανεωθεί η θητεία ή θα αντικατασταθεί έχουν αναφερθεί πολλά σενάρια.
Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο αυτονόητη μπορεί να θεωρηθεί η ανανέωση της θητείας Προβόπουλου για άλλα 5 χρόνια στην ΤτΕ.
Το επιτάσσει η λογική, το στηρίζει η ΕΚΤ και το επιχαίρει η Τρόικα καθώς θεωρούν τον Προβόπουλο αξιόπιστο συνομιλητή.
Όμως το τελευταίο διάστημα αναφέρεται συχνά πυκνά ως ενδιαφερόμενου για την θέση του διοικητή της ΤτΕ το όνομα του Γ. Στουρνάρα τωρινού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος διαχειρίζεται ως υπουργός το ελληνικό banking.
Θεωρούμε ότι η μετάβαση του Γ. Στουρνάρα στην διοίκηση της ΤτΕ θα είναι ένδειξη ότι η κυβέρνηση καταρρέει καθώς θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές και προφανώς αν φύγει ο ΥΠΟΙΚ αυτό σημαίνει ότι ο Γ. Στουρνάρας θα προσπαθεί να διασφαλίσει την θέση του σε ένα θεσμικό πόστο αυτό της ΤτΕ.
Δεν αναιρούμαι τις ικανότητες του Στουρνάρα αλλά σε κάθε περίπτωση η  ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δικαιολογήσει γιατί θα αντικαταστήσει – αν τελικώς το πράξει – τον Γ. Προβόπουλο;
Όπως αναφέραμε θεωρούμε ότι ο Προβόπουλος θα παραμείνει στην διοίκηση της ΤτΕ γιατί είναι η μόνη σοβαρή και αποδεδειγμένα επιτυχημένη διοίκηση.
Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι αλλότρια συμφέροντα έχουν ξεσπαθώσει και προσπαθούν να παρεισφρήσουν στην ΤτΕ.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα χρησιμοποιήσουν την ΤτΕ και τον Γ. Στουρνάρα – αν τελικώς αναλάβει την θέση του διοικητή – για να εξυπηρετήσουν τα επονείδιστα σχέδια τους.
Σύντομα θα αποκαλύψουμε τις παρασκηνιακές διαδρομές.
Ο Προβόπουλος έχει τη τόλμη να αποκρούει τις επιθέσεις και να κλείνει τις παρασκηνιακές διαδρομές των αλλότριων συμφερόντων.
Για τους λόγους αυτούς όλη η Τρόικα στην κυριολεξία θεωρεί την διοίκηση Προβόπουλου στην ΤτΕ αξιόπιστη ενώ ο Draghi της ΕΚΤ επιδοκιμάζει ανοικτά το έργο της ελληνικής κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης