Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι ανησυχίες για τον φόρο υπεραξίας 15% οδηγούν τους κατόχους των warrants σε ρευστοποιήσεις – Κριτήριο η τιμή εκκίνησης και όχι το μηδέν…

Οι ανησυχίες για τον φόρο υπεραξίας 15% οδηγούν τους κατόχους των warrants σε ρευστοποιήσεις – Κριτήριο η τιμή εκκίνησης και όχι το μηδέν…
Ο νόμος για τον φόρο υπεραξίας πλήττει την αγορά – Οι επόμενες ημέρες θα είναι χειρότερες αν δεν αλλάξει ο νόμος
Οι βάσιμες ανησυχίες των ελλήνων επενδυτών ότι θα τους επιβληθεί τελικώς ο παράταιρος και λανθασμένος φόρος υπεραξίας 15% οδηγεί κυρίως τους κατόχους των warrants σε πωλήσεις.
Έτσι εξηγούνται οι σημερινοί υψηλοί όγκοι και τζίροι στα warrants απόρροια ρευστοποιήσεων κυρίως ελλήνων.
Οι κινήσεις των ξένων στα warrants είναι σχετικά περιορισμένες.
Π.Χ. σήμερα σε 10 εκατ τεμάχια warrants που έχουν διακινηθεί οι ξένοι μόλις που έχουν διακινήσει 750 χιλ τεμάχια κυρίως HSBC, Kepler, Goldman Sachs.
Το ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί και προφανώς χρήζει προσοχής είναι ειδικά στα warrants είναι το εξής..... θα ληφθεί υπόψη η τιμή εκκίνησης ή η αξία μηδέν καθώς οι κάτοχοι των warrants δεν έχουν καταβάλλει κάποιο ποσό για να τους αποκτήσουν.
Με βάση πηγή τονίζεται ότι θα ληφθεί υπόψη το κόστος εκκίνησης.
Θυμίζουμε ότι η τιμή εκκίνησης στα warrants της Εθνικής ήταν 6,823 ευρώ με τρέχουσα τιμή τα 1,28 ευρώ.
Στην Alpha τιμή εκκίνησης 1,45 ευρώ και τρέχουσα 1,08 ευρώ και στην Πειραιώς τιμή εκκίνησης των warrants τα 0,8990 ευρώ και τρέχουσα 0,75 ευρώ.
Ο νομοθέτης λοιπόν θεωρεί κερδισμένους τους κατόχους των warrants άρα θα τους επιβάλλει φόρο υπεραξίας ακόμη και αν οι τιμές οι τρέχουσες των warrants είναι χαμηλότερες από τις τιμές εκκίνησης.
Είναι προφανές ότι ο νόμος για τον φόρο υπεραξίας στο χρηματιστήριο μόνο κακό κάνει, προκαλεί διάχυτη ανησυχία και αν δεν αλλάξει η αβεβαιότητα θα ενταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης