Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Chakrabarti της EBRD στην Αθήνα – Συνάντηση με Προβόπουλο, κεντρικούς τραπεζίτες Βαλκανίων και έλληνες τραπεζίτες

Ο  Chakrabarti της EBRD στην Αθήνα – Συνάντηση με Προβόπουλο, κεντρικούς τραπεζίτες Βαλκανίων και έλληνες τραπεζίτες
Μετά τον Fink της Blackrock έρχεται ο επικεφαλής της EBRD

Μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος της EBRD της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ο Suma Chakrabarti.
O επικεφαλής της EBRD θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο ενώ θα βρεθούν στην Αθήνα και όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες των βαλκανικών χωρών.
Στην συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί όλοι οι έλληνες τραπεζίτες.
Η EBRD έχει στηρίξει την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των Βαλκανίων επί πολλά χρόνια και η παρουσία του επικεφαλής της στην Αθήνα αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον κομβικό ρόλο της Ελλάδος – ακόμη και της προβληματικής λόγω παθογενούς οικονομίας Ελλάδος – στα Βαλκάνια.
Ο διοικητής της ΤτΕ το τελευταίο διάστημα έχει λάβει πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο.
Χθες ήρθε ο Fink ο επικεφαλής της Blackrock ενός από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον πλανήτη και σήμερα επισκέπτεται την Ελλάδα ο επικεφαλής της EBRD.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναπτύξει πολυσχιδείς δραστηριότητες στα Βαλκάνια, ωστόσο είναι γεγονός ότι η βαθιά οικονομική ύφεση που έπληξε την Ελλάδα έπληξε και τις δραστηριότητες στα Βαλκάνια.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ηθική και επιχειρηματική υποχρέωση να επανασχεδιάσουν την Βαλκανική τους πολιτική.
Οι συγχωνεύσεις, οι ανταλλαγές θυγατρικών και οι ισχυροποιήσεις σε αγορές στόχους πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα.
Ο ρόλος της EBRD συνεχίζει να παραμένει σημαντικός στα Βαλκάνια και προφανώς θα δομηθούν νέα επενδυτικά προγράμματα τα οποία και θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

 

Συνάντηση με τον Υπ. Ανάπτυξη, Κ. Χατζηδάκη για τη χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της EBRD, S. Chakrabarti, συναντήθηκαν το πρωί συζητώντας τη χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών, όπως του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και του ελληνοβουλγαρικού IGB, καθώς και τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στα Βαλκάνια συζήτησαν.
Οι ενεργειακές υποδομές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η οποία εξετάζει ένα ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές για τη μεταφορά και την αποθήκευση φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα Δυτικά Βαλκάνια.
Από ελληνικής πλευράς τονίστηκε πόσο σημαντική βοήθεια αποτελούν οι τονωτικές ενέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις που  δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 12 Δεκεμβρίου 2013

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης