Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Α. Σακελλαρίου (ΤΧΣ) στο bankingnews – Στόχος η αναδιάρθρωση των τραπεζών – Προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση της Eurobank

Α. Σακελλαρίου (ΤΧΣ) στο bankingnews – Στόχος η αναδιάρθρωση των τραπεζών – Προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση της Eurobank

Το Ταμείο στηρίζει την προσπάθεια επανόδου της Ελλάδος στην ανάπτυξη και μέσω τραπεζών

Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των τραπεζών και η ιδιωτικοποίηση της Eurobank αποτελούν βασικές προτεραιότητες αναφέρει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κ Αναστασία Σακελλαρίου σε δηλώσεις της στο www.bankingnews.gr.
Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι
«το ΤΧΣ είναι προσηλωμένο στο στόχο του να συνεισφέρει με σταθερά και σίγουρα βήματα στην επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, καθώς και στην ενίσχυση των συνθηκών και των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν στα Πιστωτικά Ιδρύματα να επιτελούν με επιτυχία το ρόλο τους στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στην επάνοδο της χώρας μας σε αναπτυξιακή τροχιά.
 Η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, η υπογραφή των συμφωνιών-πλαισίων συνεργασίας (RFA’s) με τις τράπεζες, η διαμόρφωση των πλάνων αναδιάρθρωσης  των Τραπεζών και η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εurobank αποτελούν κάποια από τα σημαντικά σημεία στη πορεία της υλοποίησης του στόχου αυτού» καταλήγει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ.
Η κ Σακελλαρίου έχει διαδραματίσει θετικό ρόλο στην σταθερότητα των τραπεζών και σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος απέτρεψαν τα χειρότερα όταν ο κλάδος πέρασε βαθειά κρίση ενώ διασφάλισαν κεφαλαιακή επάρκεια στο banking.
Το ΤΧΣ με κεφαλαιακό απόθεμα περίπου 10,2 δισεκ. ευρώ μπορεί να διασφαλίσει την συστημική ευστάθεια, μπορεί να διασφαλίσει ακόμη και ένα δεύτερο γύρο ανακεφαλαιοποίησης.
Προφανώς το ΤΧΣ, που λειτουργεί ως μέτοχος έχει ως προτεραιότητα την ιδιωτικοποίηση του κλάδου.
Επίσης είναι θετικό που η κ Σακελλαρίου αναφέρεται ειδικά στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Eurobank.
Για το ελληνικό δημόσιο, τον κλάδο και βεβαίως την ίδια την Eurobank, η ιδιωτικοποίηση αποτελεί το μεγάλο στοίχημα την μεγάλη πρόκληση.
Ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να επαναφέρουν το deal Εθνικής και Eurobank μέσω από ένα σχέδιο αλλότριο.
Το γεγονός ότι τόσο η Τρόικα όσο και το ΤΧΣ έχουν άλλες προτεραιότητες αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς οι θεσμικοί παράγοντες κατανοούν ότι η ιδιωτικοποίηση είναι ο βέλτιστος δρόμος για την Eurobank ενώ τα υπόλοιπα….αποτελούν πειραματισμούς…

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης