Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φοροδιαφυγή και τουρισμός στο επίκεντρο των επαφών του CEO της Mastercard με τον Αντώνη Σαμαρά

tags :
Φοροδιαφυγή και τουρισμός στο επίκεντρο των επαφών του CEO της Mastercard με τον Αντώνη Σαμαρά

Στο επίκεντρο των συζητήσεων,  τα οφέλη των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μίλησε στην Καθημερινή ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard, Ajaypal Singh Banga.
Ο διευθύνων σύμβουλος, επέστησε την προσοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στα οφέλη των ηλεκτρονικών συναλλαγών όχι μόνο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά επίσης, στην εκτέλεση πληρωμών  από το Δημόσιο και την ενίσχυση του τουρισμού από την "αποκρυπτογράφηση" του καταναλωτικού κοινού που επισκέπτεται τη χώρα κάθε χρόνο.
Ερωτηθείς για το πώς μπορούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές να βοηθήσουν στην επίλυση της φοροδιαφυγής, ο κ. Banga, απάντησε ότι: "Ο πρωθυπουργός της χώρας σας έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το ζήτημα. Είχαμε εκτενή συζήτηση για τη φοροδιαφυγή. Η φοροεισπρακτική δυναμική ενός κράτους, αναμφισβήτητα, ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από τη διεκπεραίωση ηλεκτρονικών συναλλαγών, δηλαδή με πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες ή συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου ή των τραπεζών. Οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν κίνητρα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να περιοριστεί η χρήση μετρητών καθώς είναι αδύνατο να τα εντοπίσει κανείς και να τα φορολογήσει."
Σύμφωνα με τον CEO της Mastercard, οι μοναδικές χώρες στον κόσμο όπου το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών υπερβαίνει τη χρήση μετρητών, είναι η Νότια Κορέα και οι Σκανδιναβικές χώρες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard επισημαίνει ότι "η διεκπεραίωση συναλλαγών του Δημοσίου, όπως η καταβολή συντάξεων, μισθών αλλά και η τακτοποίηση συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων περιορίζει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Απομακρύνει το μεσάζοντα. Έτσι θα είναι δυνατή, παράλληλα, η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δημόσιων ειτουργών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης