Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η περίεργη παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΤ είναι λανθασμένη – Το δίκτυο και το όνομα του ΤΤ θα διατηρηθούν ενώ θα συγχωνευθούν οι κεντρικές υπηρεσίες – Οι εργαζόμενοι του ΤΤ γιατί δεν συνεργάζονται όπως και η διοίκηση με την Eurobank;

Η περίεργη παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΤ είναι λανθασμένη – Το δίκτυο και το όνομα του ΤΤ θα διατηρηθούν ενώ θα συγχωνευθούν οι κεντρικές υπηρεσίες – Οι εργαζόμενοι του  ΤΤ γιατί δεν συνεργάζονται όπως και η διοίκηση με την Eurobank;
Μια πολύ περίεργη ανακοίνωση εξέδωσε – χωρίς υπογραφές – ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σε μια ανακοίνωση που δεν γνωρίζει κανείς αν είναι προϊόν πλειοψηφίας ή μειοψηφίας ούτε λίγο ούτε πολύ ο σύλλογος εργαζομένων ζήτησε να διακοπούν οι διαδικασίες συγχώνευσης με την Eurobank που εξαγόρασε το good TT.

Άφησαν υπονοούμενα για τα νέα stress tests που δύσκολα θα περάσει η Eurobank γιατί η αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί μετά τα stress tests ενώ κάνουν λόγο για πορεία καταστροφής, το ΤΤ είναι έτοιμο να πέσει στα βράχια.
Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μόνο με τιμή πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Όμως μέρος των συνδικαλιστών, μέρος του συλλόγου εργαζομένων ακολουθούν επικίνδυνους δρόμους.
Είναι παράδοξο πως ενώ η διοίκηση του ΤΤ και κυριολεκτούμε συνεργάζεται απόλυτα αρμονικά με την διοίκηση της Eurobank και ορισμένοι συνδικαλιστές επαναστατούν;
Με βάση πληροφορίες μας η περίεργη ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά μια ομάδα συνδικαλιστών σηκώνουν την σημαία μιας λανθασμένης επανάστασης.
Πρόβαλλαν αρχικά ένα επιχείρημα ότι το ΤΤ πρέπει να μείνει αυτόνομη θυγατρική και όχι να συγχωνευτεί με την Eurobank.
Ωστόσο δεν θεωρούμε ότι μια τέτοια κίνηση θα μείωνε τα λειτουργικά κόστη.
Αλλά και πάλι ακόμη και θυγατρική να παρέμενε το ΤΤ με λανθασμένες επαναστάσεις δεν επιτυγχάνονται αποτελέσματα.
Είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να διδαχθούν οι συνδικαλιστές του ΤΤ ή μέρος αυτών το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των διοικήσεων της Eurobank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Είναι παράδοξο ότι ενώ έχει ανακοινωθεί και θα τηρηθεί κατά τρόπο απόλυτο ότι το δίκτυο καταστημάτων και το brand name του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα παραμείνει αυτόνομο αλλά θα συγχωνευθούν οι κεντρικές υπηρεσίες και αυτό το γνώριζε ο Σύλλογος Εργαζομένων εδώ και μήνες αποφάσισε με μια ακατανόητη και ανυπόγραφη ανακοίνωση να σηκώσει σημαία στην λανθασμένη επανάσταση.
Η νομική και οικονομική συγχώνευση των κεντρικών υπηρεσιών του ΤΤ με την Eurobank θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2013 ενώ η λειτουργική συγχώνευση θα ολοκληρωθεί σε βάθος 8μήνου.
Η διοίκηση της Eurobank έχει επιδείξει πολύ υπεύθυνη στάση και η διοίκηση του ΤΤ έχει επιδείξει πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας.
Μέρος του συλλόγου λοιπόν αποφασίζει να κηρύξει επανάσταση χωρίς ηθικό ή σημειολογικό υπόβαθρο.
Λησμονούν ότι Ελληνικό δημόσιο, Τρόικα, ΤτΕ, ΤΧΣ θέλουν το deal Eurobank με το good TT δεν μπορεί όλοι αυτοί να πράττουν λάθος;
Ο σύλλογος εργαζομένων πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία και να κατανοήσει το αυτονόητο.
Ο βασικός μέτοχος του ΤΤ είναι το ΤΧΣ.
Ο βασικός μέτοχος της Eurobank είναι το ΤΧΣ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΤ που δεν φέρει καμία υπογραφή

«Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι υπάλληλοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,  δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην  αποδεχθούν  το έγκλημα που συντελείται, με θύμα την Τράπεζα της λαϊκής αποταμίευσης. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση διακοπή των διαδικασιών συγχώνευσης.
Στα σχέδια των διοικούντων της EUROBANK και του ΤΧΣ είναι η πλήρη ενσωμάτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Παράλληλα όμως, διενεργείται ο έλεγχος της BlackRock σε όλες τις ελληνικές τράπεζες,  ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests.
Πολύ φοβόμαστε πως αν τα στοιχεία που θα δοθούν δεν αλλοιωθούν το νέο σχήμα που δημιουργείται, οδηγείται εκ νέου στην καταστροφή και όχι με ευθύνη του Τ.Τ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν προτίθεται να αφήσει το υγιέστατο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρασυρθεί στα βράχια, δεμένο σε μια βάρκα καμουφλαρισμένη εξωτερικά, χωρίς  να έχει τη δυνατότητα κανενός ελιγμού. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και να απαξιώνουμε τις θυσίες που έκαναν οι υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μόλις λίγους μήνες πριν,  ούτε να ξεχνάμε την απαξίωση αλλά και τους λόγους που εγκατέλειψε την Eurobank o Τραπεζίτης-ιδιοκτήτης της. Αν συνυπολογίσουμε τη γνώμη του κόσμου και την διαχρονική εμπιστοσύνη που μας δείχνει καθημερινά, αποδεικνύεται έμπρακτα πως το ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.
Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαδικασίες (διαφανείς ή μη) οι οποίες έχουν ακολουθηθεί έως σήμερα και προέκριναν ως μοναδική λύση την πώληση του υγιούς κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην EUROBANK. Με ποιον τρόπο και με ποια μέθοδο αποφάσισε η πολιτική και οικονομική ηγεσία, δηλαδή Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και ΤΧΣ, πως η εν λόγω Τράπεζα είναι «βιώσιμη» και «συστημική»; Με ποια μεθοδολογία κρίθηκε πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι «μη βιώσιμο»;
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε εδώ και πολλούς μήνες απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς αλλά αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα, χρησιμοποιώντας χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό χρήματα που βαρύνουν τους Έλληνες πολίτες. Όπως όλα δείχνουν δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού ως όπλα που θα οδηγήσουν στην πραγματική ανάπτυξη.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, βρισκόταν στην καλύτερη θέση στην προηγούμενη έκθεση της Blackrock ανάμεσα σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες. Μετά το έγκλημα του «σπασίματος» της ιστορικής τράπεζας σε «καλή και κακή», επιχειρείται τώρα ο ολοκληρωτικός αφανισμός του. Ως εδώ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης