Του Χάρη Ντιγριντάκη
Στο λυκαυγές του 2026 τοποθετείται το άνοιγμα της αυλαίας του διαγωνισμού εκμετάλλευσης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, αερολιμένων που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Σε ρόλο αγκιτάτορα το Υπερταμείο αναζητά τη βέλτιστη δυνατή επιλογή για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων αεροδρομίων των οποίων σήμερα η κίνηση αθροιστικά είναι σχεδόν όσο ο ετήσιος όγκος επιβατών της Σαντορίνης.
Εντούτοις η σπουδή επενδυτών είναι σημαντική και ήδη ερίζουν ουκ ολίγοι «παίκτες» παλιοί και νέοι. Και τούτο διότι πρόκειται για αεροδρόμια που επιδέχονται -τα μισά εξ αυτών- ιδιαίτερα μεγάλης ανάπτυξης αναφορικά με την προσέγγιση νέων πτήσεων, ενώ απαιτούνται υψηλές δαπάνες τόσο στο επίπεδο των ανωδομών, όσο και του marketing προσέγγισης νέων αεροπορικών εταιρειών.
Διαβάστε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών