Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κεφαλογιάννη: Στις προτεραιότητες η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και η προβολή των δρόμων του κρασιού σε όλη τη χώρα

Κεφαλογιάννη: Στις προτεραιότητες η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και η προβολή των δρόμων του κρασιού σε όλη τη χώρα
Aναφέρθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Επισκέψιμων Οινοποιείων
Η ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και η προβολή των δρόμων του κρασιού σε όλη τη χώρα, αποτελεί μία από τις προτεραιότητές μας, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού.
Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι το Συμβούλιο, που θεσμοθετήθηκε την περασμένη χρονιά, αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.
Αναφέρθηκε στο όραμα του Υπουργείου που δίνει έμφαση στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού, με στόχο τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος.
Ακόμη, έδωσε έμφαση στις προσπάθειες προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού που θα συμβάλουν, όπως είπε, στον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς σε μια πιο ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας και για μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.
Οινοτουρισμός είναι μια μορφή θεματικού τουρισμού, στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη διεθνώς", σημείωσε η υπουργός.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Επισκέψιμων Οινοποιείων που μπορεί να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για τη συνολική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς, καθώς μέσα από γευσιγνωσίες, περιηγήσεις και συναντήσεις με τους οινοποιούς, οι ταξιδιώτες δημιουργούν δυνατές αναμνήσεις, συνυφασμένες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.
"Μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές Περιφέρειες και να προσελκύσει ταξιδιώτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Συνδυάζει την πρωτογενή παραγωγή, με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης, καθώς και ξενάγησης στις οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις και τους αμπελώνες", εξήγησε η κα Κεφαλογιάννη.
Στη δευτερολογία της η κα Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να αναπτυχθεί ο Οινοτουρισμός στις βάσεις που τέθηκαν πριν από 11 χρόνια κατά την πρώτη της θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού."Επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που διαθέτει πλέον την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης