Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

AEGEAN: Το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα 2023/2024» - Περισσότερες επιλογές για τους πελάτες της

AEGEAN: Το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα 2023/2024» - Περισσότερες επιλογές για τους πελάτες της
Εννέα νέα δρομολόγια και 3 νέες χώρες προστίθενται στο χειμερινό πρόγραμμα, ενώ 7 θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η AEGEAN ανακοινώνει το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα Δρομολογίων 2023/24» και δίνει νέες, αυξημένες επιλογές  στους επιβάτες της, με 18 νέα δρομολόγια σε 14 χώρες (σε σχέση με το περυσινό χειμερινό πρόγραμμα). Ειδικότερα, προκειμένου να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες της και κατά τη χειμερινή περίοδο επεκτείνει το δίκτυό της σε προορισμούς της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, των Βαλκανίων αλλά και της  Ευρώπης. 
Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να εξερευνήσει νέους προορισμούς από την Αθήνα, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία), καθώς και για πρώτη φορά το  Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη.
Ταυτόχρονα, διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το  Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια  δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.
Επιδίωξη του νέου προγράμματος είναι να παρέχει συνεχώς νέες επιλογές στους Έλληνες ταξιδιώτες, αλλά και πλέον να προσφέρει εποχικούς προορισμούς περισσότερο κατάλληλους για την «εκτός καλοκαιριού» περίοδο (όπως το Σάρμ Ελ Σέιχ, το Λούξορ, το Ίνσμπρουκ) μετά και το επιτυχημένο εγχείρημα των πτήσεων προς το Μαρακές, την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

«Τουρισμό όλο το χρόνο»

Παράλληλα, η εταιρεία εξελίσσει σταδιακά την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από/προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε  συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22  ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα  Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.
Το ενισχυμένο νέο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN, αποτελεί συνέχεια του πολύ δυνατού 9μήνου όπως καταγράφηκε από τα τελευταία στοιχεία επιβατικής κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, η AEGEAN το 9μηνο Ιανουαρίου‑Σεπτεμβρίου 2023 μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022.  Σημαντική  ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο 3ο (τρίτο) τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022 (έχοντας ήδη καταγράψει ισχυρές επιδόσεις) όπου μεταφέρθηκαν, 5,3 εκατ. επιβάτες με εξαιρετικά ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17 %, όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%.
Συνολικά στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της  επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Aegean_1.JPG

Με αφορμή την ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος, η αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της AEGEAN, Π. Σταμάτη, δήλωσε σχετικά: «Με τη δυναμική της επιτυχημένης ανάπτυξης των τελευταίων 18 μηνών, συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας νέες επιλογές και ταξιδιωτικές εμπειρίες, επενδύοντας στην επέκταση του δικτύου μας με νέους προορισμούς και την χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δυναμική της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δημιουργούμε σταδιακά και με προσεκτικά βήματα ειδικά προγράμματα και συνεργασίες για την άμβλυνση της εποχικότητας στην περιφέρεια. Ταυτόχρονα, ανακοινώνουμε τη νέα απευθείας πτήση Αθήνα-Ντουμπάι, αλλά και τη δεύτερη καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την Αθήνα, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα του δικτύου μας με διεθνείς αεροπορικούς κόμβους, στο πλαίσιο των σημαντικών νέων αλλά και των καθιερωμένων συνεργασιών της εταιρείας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης